Image of phone with spam on email app

Bedrägeri och intrång

Spam

Har du problem med spam? Då har du kommit rätt. Vi förklarar innebörden av Spam och listar våra bästa lösningar på problemet!

Kontakta oss för råd

Vad innebär Spam?

Spam är den typen av mail som vanligtvis hamnar i din skräppost. Dock finns det fortfarande en hel del av dem som slinker igenom till den vanliga inkorgen då mailklienten inte känner igen dem som spam.

Mer än hälften av all mail man får tenderar att vara skräppost. Frågan är därför hur mycket tid vi spenderar på att rensa bort all spam. Inte nog med att det är tidskrävande, de utgör ett faktiskt hot också. Så hur stoppas all dem egentligen?

Varför skickas Spam?

Syftet med spam är många gånger att lura, eller få mottagaren att köpa en produkt. Exempel på detta är försäljning av medicinska produkter, eller det klassiska “Nigeria mailet” där man skriver att en avlägsen släkting avlidit och att det finns ett arv till förfogande.

Markera mail som skräppost

Mer eller mindre alla större e-postleverantörer erbjuder idag kostnadsfritt spamfilter för sina mailtjänster. Spam skickas oftast ut till många mottagare samtidigt, vilket gör det möjligt för spamfilter att klassificera och filtrera bort dessa mail. Däremot är det svårt för tjänsterna att identifiera all e-post som kommer in.

Spamfilter filtrerar enbart för inkommande e-post, och oftast filtrerar detta på rykte och volym, vilket gör att ett filter har svårt att upptäcka de mer riktade och sofistikerade attackerna där bedragarna använder en legitim domän för att försöka uppnå önskat resultat som exempelvis kan vara att plantera skadlig kod eller utpressa företaget eller personen på pengar. Det du kan göra Istället för att ta bort skräppost som råkat hamna i din vanliga inkorg är att hjälpa e-posttjänsten och markera det misstänkta mailet som skräppost. På så sätt hjälper du e-posttjänsten att komma ihåg mailet till nästa gång. 

Hur håller man sig spamfri?

Som företag finns det flera effektiva sätt att stoppa inflödet av spam till sina medarbetare. På så sätt hindrar man även risken för exempelvis Nätfiske och spridning av skadlig kod. Här nedan har vi listat de tjänster som vi rekommenderar för att hålla dig och din verksamhet spamfri.

Rekommenderade lösningar

S/MIME ikon

S/MIME

S/MIME är certifikatet som ger en digital signatur för dina utgående mail och säkerställer även att inget i mailet har ändrats under färden.
VMC-certifikat

VMC-certifikat

Ett VMC-certifikat låter dig visa upp logotypen i kundens inkorg, säkrar din verksamhet mot bedrägerier och ökar öppningsgraden på skickad e-post.
Säker e-post

Säker e-post, ECP

Teknologin bakom säker e-post skyddar organisationer mot e-postbedrägerier, både internt och externt för kunder och leverantörer.

Hittade du inget svar på din fråga? Kontakta oss gärns så hjälper vi dig.

Insikt och support

Populära bloggposter

hands touching AI_1080x811

Ökat hot från AI-genererade webbutiker: Så skyddar du ditt företag

Blogg
Varumärkesskydd
Svenska
pll_6502cf8f9b5bb
15, september 2023
Untitled (1040 × 585 px)

Avslag för Louis Vuitton i två år lång juridisk kamp om logotyp

Varumärke
Svenska
pll_64aff8eea2f09
14, juli 2023
comics-

4 kända varumärkesmål och vad du kan lära dig

Varumärke
Svenska
pll_64aeb4f6186fd
13, juli 2023