Ports Group / Blogg / Ports Group är Sveriges första .NZ registrar!
Featured-SV

Vi kan äntligen meddela att Ports Group är den första registraren i Sverige för .NZ, Nya Zeelands landsdomän.

Toppdomänen administreras av InternetNZ genom dotterbolaget NZRS Limited, med översikt och tvisteförfarande som hanteras av Domain Name Commission Limited (DNCL).

Regelverken beslutade nyligen att tillhandahålla registreringar direkt under .NZ och anpassa sig likt andra stora landsdomäner. Sedan dess har de presenterat starka siffror som bland annat visat på en stadig ökning av registreringar, ökad trafikvolym och ett starkt förtroende för toppdomänen.

En studie som presenteras av NZRS visar att 67 % av internetanvändarna i Nya Zeeland föredrar .NZ när de söker efter information online, 72 % säger att de föredrar toppdomänen när de köper produkter samt tjänster och 67 % när de läser nyheter online. Nya Zeeland är även ett av de länder i Oceanien med det högsta antalet domäner per person med en stadig förnyelsesiffra.

Kort sagt så har toppdomänen en otrolig tillväxt som inte bör bortses av något företag i eller utanför Nya Zeeland. Vi på Ports Group förstår hur viktigt det är att säkra sin närvaro online och göra sig synlig, speciellt på en växande domänmarknad.

InternetNZ (tillsammans med NZRS Ltd och DNCL) har arbetat för att öppna upp domänmarknaden på Nya Zeeland och förbättra infrastrukturer samtidigt som de aktivt jobbar för att skapa en rättvis och säker miljö för registrering och hantering av .NZ domäner.

Det har krävts en hel del arbete för att bli registrar för .NZ men Ports Group AB fortsätter med att visa framfötterna på domänmarknaden. Som registrar för många andra toppdomäner så fortsätter vi att värdera regelverken och den kvalité vi ger våra kunder. Kontakta oss om du är intresserad att köpa en domän eller har andra frågor!

Relaterad läsning

Köp tysk domän – smidig .DE domänregistrering via Ports Group

Köp tysk domän – smidig .DE domänregistrering via Ports Group

Domännamn
Svenska
9, maj 2023
En tysk domän kan hjälpa ert företag att synas i Tyskland och skapa möjligheter att expandera utanför den svenska...
Vikten av att bevaka sitt varumärke

Så bevakar och skyddar du ditt varumärke

Domännamn
Svenska
pll_636cefb783a36
7, oktober 2022
Att ha registrerat sitt varumärke är en sak men har du full koll på att det inte används av andra?8 av 10 företag...