Ports Group / Blogg / Viktigare än någonsin att skydda sitt varumärke via e-post
Protect the brand via email

Med denna artikel vill vi förklara vikten av att skydda sitt varumärke via e-post men även sammanfatta betydelsen av Verified Mark Certificate. Hur detta certifikat kommer att påverka era e-postutskick samt vilken stor vikt det kommer att ha för att skydda ert varumärke, era kunder och leverantörer.

Vad är Verified Mark Certificate?

Under sommaren kommer det lanseras ett certifikat som kallas Verified Mark Certificate, VMC. Detta certifikat är den första lösningen i e-postens historia som gör det möjligt för mottagaren att visuellt se att er e-post är legitim och att organisationen är den som den påstår sig vara.

VMC bygger på en standard som heter BIMI (Brand Indicators for Message Identification) och på DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) och implementering av dessa två är ett krav för att kunna få certifikatet utfärdat till sitt företag.

VMC-certifikatet kommer bli ny standard och därmed förändra hur vi ser på e-post. Hittills finns det inget annat sätt att synligt ange "Det här e-postmeddelandet kommer från den organisation som det påstår sig vara".

Räcker inte SPF, DMARC och DKIM? Varför behövs VMC?

Av alla verifieringsmetoder och säkerhetsmekanismer är Verified Mark Certificate det enda sättet för e-postanvändare att kunna avgöra om mailet ni skickat går att lita på och därmed kommer öppnas eller inte. VMC blir därmed den viktigaste delen av säkerheten för era utgående e-postmeddelanden.

Så långt, allting bra - eller hur? Men den viktigaste grunden i Verified Mark Certificate har vi inte nämnt ännu, nämligen logotypen.

Grunden för VMC är varumärkesskyddet

Det absolut grundläggande i Verified Mark Certificate är logotypen. Logotypen måste vara registrerad som ett varumärke för att kunna få användas till VMC.

Att registrera ett varumärke tar vanligtvis från fyra månader upp till ett år. Varför det kan man då undra? Jo, denna tidsram beror dels på handläggningstiden från myndigheten som hanterar ansökan men tredje part måste även få tid på sig att kunna eventuellt motsätta sig ansökan.

På grund av dessa tidsintervaller är det viktigt att skicka in en varumärkesansökan så tidigt som möjligt. Så snart ansökan genererat en registrering av er logotyp, kommer ni kunna använda VMC och säkerställa att era kunder och leverantörer kan lita på att era e-postutskick är legitima och går att lita på.

Var först med att visa er logotyp i mottagarens inkorg

Gör en intresseanmälan för VMC och låt oss förutsättningslöst se över era förutsättningar.

Relaterad läsning

SAML stöd i Ports Management

Vad du behöver tänka på när du väljer domännamnsleverantör till företaget

Domännamn
SV
14, september 2022
Som företagare är det mycket att tänka på när du väljer leverantör av era domännamn, här kan du läsa mer om allt d...
4 konkreta tips på hur du bygger ett riktigt starkt varumärke

4 konkreta tips på hur du bygger ett riktigt starkt varumärke

Strategi
SV
pll_63204b0c23d68
21, juli 2022
4 konkreta tips på hur du bygger ett riktigt starkt varumärke