Förvaltning av domännamn, webbservrar, DNS och SSL-certifikat

landshypotekbank-case-1

Utmaning

Behövde hjälp med sin domänportfölj

Resan som Landshypotek Bank gjorde tillsammans med oss tog sin början 2003 då Landshypotek valde att konsolidera sitt domännamnsinnehav hos oss. Landshypotek behövde vår hjälp med att konsolidera sitt domännamnsinnehav för att förhindra intrång på viktiga lydelser med registrering av domännamn.

Allt samarbete bygger på förtroende. Ports Group har alltid levererat i med vår högt ställda förväntan och även agerat proaktivt för att erbjuda lösningar för en kostnadseffektiv och säker internetnärvaro för Landshypotek Bank.

Ports Group Medarbetare

Landshypotek Bank

Lösning

Tätt sammarbete ledde till fina resultat

Vi inledde ett tätt samarbete för att skapa ett bra skydd för Landshypotek på nätet, för att förhindra bl.a cybersquatting och typosquatting och således intrång på viktiga lydelser med registrering av domännamn. Vi inledde även ett samarbete med avancerade hostingtjänster såsom DNSSEC och satte in ett flertal SSL-certifikat för Landshypoteks olika domäner och driftar deras hemsida på en virtuell server.

Resultat

Eliminerat risker

Med strategiskt och proaktivt partnerskap förvaltar vi Landshypoteks domäner, SSL-certifikat, DNSer samt driftar deras webbserver. Vi har sett till att eliminera bl.a risken för att en användare tillfälligt kan kapa ett domännamn och leda om trafik till en annan server samt se till att ett flertal av Landshypoteks domäner skyddas genom kryptering.

Om Landshypotek Bank

Landshypotek Bank

Landshypotek Bank blev bank 2013 och har samma kärnverksamhet som vid starten 1836 – att finansiera jord- och skogsbrukares investeringar för att möjliggöra satsningar och företagande på landsbygden. Företaget är en medlemsägd nischbank som pressar priset på finansiering till jord och skog och vars överskott går tillbaka till jord- och skogsbruket. Det är dessutom Sveriges nionde största bank. landshypotek.se

Lösningar i caset

Hosting ikon

Hosting

Som Sveriges ledande hostingleverantör erbjuder vi allt ifrån webbhotell till skräddarsydda serverlösningar för små och stora företag.
SSL-certifikat ikon

SSL-certifikat

Vi är Platinum Partner med världsledande leverantörer för TLS / SSL-certifikat och har bred expertis och tillgång till fördelaktiga priser och bäst s...

Kundcase

Andra kunder vi hjälper

Svenska Skidförbundet Kundcase Ports Group

Svenska Skidförbundet

Får full kontroll över varumärken och domäner
Coolstuff customer case

Coolstuff

Coolstuff får hjälp med registrering av varumärken och domäner
Storm Commerce

Storm Commerce

Hantering av strategiska och immaterialrättsliga frågor under rebranding

Ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag

Hör av dig till oss så berättar vi mer