Får full kontroll över varumärken och domäner

Svenska Skidförbundet Kundcase Ports Group

Utmaning

Ville stärka ensamrätten och förenkla domänhanteringen

Svenska Skidförbundet är ett välkänt varumärke som potentiellt kan drabbas av flertalet hot. Precis som för andra bolag kan nätfiske, spoofing och andra typer av säkerhetsincidenter mycket väl drabba dem. För Svenska Skidförbundet är det därför mycket att hålla koll på. Förutom att de vill försäkra sig om att ingen annan använder deras varumärke, har de också flertalet domäner att hantera.

"Vi vill känna oss trygga i att våra varumärken är exklusiva för oss inom våra verksamhetsområden." Ulrika Jacobsson, IT-ansvarig på Svenska Skidförbundet

Ports Group hjälper oss att säkra vårt varumärke, så vi kan lägga tid och kraft på det vi är bäst på – skidåkning!

Ulrika Jacobsson, IT-ansvarig på Svenska Skidförbundet

Ulrika Jacobsson

IT-ansvarig på Svenska Skidförbundet

Lösning

Få stöd med domänhantering och juridisk rådgivning

För Svenska Skidförbundet är det smidigt att jobba med Ports Group för att få hjälp med hantering av alla domäner och för att stärka skyddet mot säkerhetsattacker. Därtill ger Ports Group juridisk rådgivning kring hur Skidförbundet bäst värnar om sina varumärket.

Ports Group har även aktiverat DMARC-skydd för Skidförbundets domäner för att säkra e-postflödet och skydda mot e-postbedrägerier.

Resultat

Full kontroll över varumärken och domäner

Tack vare samarbetet med Ports Group, kan Svenska Skidförbundet nu känna sig trygga med att de har exklusiv rätt till sina varumärken. De har även full kontroll över sina domäner, och har ökat deras IT-/cybersäkerhet.

Ulrika Jacobsson är nöjd med samarbetet och är tacksam för att Svenska Skidförbundet kan fokusera på sin kärnverksamhet fullt ut.

Lösningar i caset

Varuymärkesskydd Ikon

Registrera varumärke

Registrera ditt varumärke tryggt, smidigt och effektivt. Vi hjälper dig genom hela processen – från förundersökning och ansökan till färdig varumärke...
Domänhantering

Domänhantering

Smart och smidig domänhantering. Vi hjälper dig med domänflytt, domänförnyelse eller att helt enkelt skydda dina domäner. Läs mer!

Lär känna skidlandslaget

Skidlandslaget

Svenska Skidförbundet bildades 1908 och är ett av de äldsta och största idrottsförbunden i Sverige med cirka 1300 medlemsföreningar. De leder och stöttar idrottslig verksamhet inom elva olika grenar: alpint, backhoppning, längdåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, snowboard, speedski, grasski och telemark. Deras mål är att få så många som möjligt att upptäcka glädjen och nyttan med att aktivera sig på snö, oavsett ålder eller om du vill motionera eller satsa mot elit.

Ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag

Hör av dig till oss så berättar vi mer

Kundcase

Andra kunder vi hjälper

Coolstuff customer case

Coolstuff

Coolstuff får hjälp med registrering av varumärken och domäner
Storm Commerce

Norce

Hantering av strategiska och immaterialrättsliga frågor under rebranding
landshypotekbank-case-1

Landshypotek Bank

Förvaltning av domännamn, webbservrar, DNS och SSL-certifikat