Ports Group / Blogg / Nya spännande funktioner i vår kundportal
Ports Management Nyheter

Ports Management maj release

Sommaren är här och så är också några nya Ports Management funktioner. Vi är glada för att ha adderat dessa extra funktioner till vår redan unika kundportal designad för att hantera och skydda ert varumärke online.

Certificate Management Modul

Skaffa dig en översikt över samtliga SSL certifikat ni äger med tillhörande information om varje certifikat, så som vilket typ av certifikat, giltighetstid och status. Ni kan även beställa nya certifikat, samt förnya befintliga direkt i portalen.

1

 

CNAME på rotdomänen

CNAME på rotdomänen, root alias, ANAME etc - kärt barn har många namn. Nu kan du enkelt hantera CNAME på roten genom att vi tillåter att ett CNAME lagras på rotnivå i zonfilerna på våra DNS.

 

Domain Management Modul

Nu kan du som vill arbeta ännu mer aktivt med dina domännamn! I Domains-vyn i Ports Management ser man numera, förutom listan med domäner och den information som finns i Portfolio, även vilka DNS som används. Ni ges även möjlighet att beställa delegeringar (uppdatering av vilka DNS som används) samt manuell uppdatering av DS data (vilket behövs när man använder DNSSEC på en domän som ligger på externa DNS servrar). Använder ni Ports DNS, eller vårt nya AnycastDNS nätverk så kan ni aktivera DNSSEC direkt genom en enkel knapptryckning - så sköter vi resten.

8

 

DNS Admin Monitor Zones

Nu kan användare i Ports Management bli tilldelade en monitoreringsroll som innebär att en mailnotifikation skickas ut till användaren varje gång en ändring sker på en zonfil som ligger i användarens portfölj. Detta ger er ytterligare kontroll och ökar säkerheten för era zonfiler!

notis_portsManagement

 

Automatiserade Https-vidarekopplingar

Som första aktör på marknaden erbjuder vi nu en helt automatiserad lösning som säkerställer att samtliga av era vidarekopplade domännamn tilldelas ett SSL-certifikat. Förutom att ert varumärke får bättre digital säkerhet och en förbättrad ranking hos sökmotorer så sparar ni mycket tid då det i vanliga fall krävs manuellt arbete för varje enskilt domännamn. Kontakta din kundansvarige för att aktivera tjänsten, därefter kan du administrera vidarekopplingarna direkt i ports Management, precis som en vanlig vidarekoppling.

5

 

Ports Group Single Sign-On (SSO) via SAML

Fullt stöd för SSO via SAML. Använd samma login som ni använder för all annan inloggning i era arbetsmiljöer genom SSO via SAML. Era användare behöver inte logga in igen för att komma åt Ports Management, utan inloggning och kontroll av användaruppgifter samt rättigheter sker enkelt hos er och förs över till Ports Management.

SAML stödet i Ports Management innebär att ni inte behöver hålla reda på vilka användarkonton som finns i portalen. Konton behöver inte heller hanteras eller sägas upp i flera system utan ni har full kontroll över vilka användare som har åtkomst till Ports Management i ert egna användarsystem. Detta innebär ökad kontroll för er, och enklare administrering.

Förkortningen SAML står för ”Security Assertion Markup language” och är standard för utbyte av behörighet och användarrättigheter mellan företag. ADFS står för ”Active Directory Federation Services” och är en mjukvara från Microsoft som implementerar SAML standarden. SSO står för ”Single Sign-On” och det är konceptet att inte behöva logga in igen för att få tillgång till ett annat system.

Systemet medger integrering mot bland andra Azure AD, AD FS, Google Gsuite och Okta.

integrerar_portsManagement

Relaterad läsning

hands touching AI_1080x811

Ökat hot från AI-genererade webbutiker: Så skyddar du ditt företag

Blogg
Varumärkesskydd
Svenska
pll_6502cf8f9b5bb
15, september 2023
Falska webbutiker är inget nytt. Men när de numera skapas med hjälp av AI blir de extremt trovärdiga. Detta ökar r...
Untitled (1040 × 585 px)

Avslag för Louis Vuitton i två år lång juridisk kamp om logotyp

Varumärke
Svenska
pll_64aff8eea2f09
14, juli 2023
Louis Vuitton har förlorat en två år lång rättslig strid mot Zadig & Voltaire angående deras, enligt vissa, snarli...