Ports Group / Blogg / Ports Group gör sitt tredje uppköp i år genom att förvärva Inbrand AB
Ports Group Förvärvar Inbrand

Ports Group AB fortsätter att driva sin strategiska tillväxtagenda och genomför ytterligare ett förvärv i framgångsrika Inbrand AB. Tidigare under 2022 har Ports Group förvärvat Otmore Limited och Corebiz Solutions och tillsammans med Inbrand stärker dessa nytillskott Ports Groups position som den ledande nordiska aktören och leverantören av plattformsbaserade IP- och domäntjänster.

- Ports Group har en hög ambition om att fortsätta driva stark och lönsam tillväxt. Förvärvet av Inbrand är ytterligare ett värdefullt tillskott och vi bevisar återigen vår förmåga att genomföra och agera på vår plan, säger Magdalena Bonde, VD på Ports Group.

- Det känns naturligt och fantastiskt kul att Port Group förvärvar Inbrand. Vi är väldigt glada då våra kunder får tillgång till ett större utbud av tjänster samt kompetens inom Brand Protection och dessutom kan arbeta med marknadens bästa plattform för varumärkessäkerhet, säger Joel Malmborg, VD på Inbrand AB

Stärkt position i Norden med siktet på att bli Europas ledande leverantör

Ports Group har genom förvärven under 2022 stärkt sin kundbas, breddat sin expertis och interna kapacitet. Förvärven har gett Ports Group förmågan till ökad skalbarhet och står nu rustade för nästa steg, att nå ut i Europa. Centralt i strategin är fortsatt organisk samt förvärvsbaserad tillväxt.

- Vi har den ledande positionen på den nordiska marknaden och är därmed en naturlig förvärvsledare och en attraktiv partner att gå samman med. Vår vision är att bli Europas största leverantör i detta segment och vi är nu ytterligare ett steg närmare det målet, avslutar Magdalena.

Parterna har valt att ej offentliggöra köpeskillingen. EY Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå juridisk rådgivare åt Ports Group i transaktionen.

För ytterligare information, kontakta

Magdalena Bonde 
VD Ports Group AB 
+46 76 112 00 48
magdalena.bonde@portsgroup.com  

Mer information

Om Ports Group

Ports Group är en snabbväxande och lönsam leverantör av plattformsbaserade IP- och domäntjänster. Ports Group har en unik position på marknaden med 25 års erfarenhet av digitalisering som ICANN- ackrediterad registrar och med ett heltäckande erbjudande inom Brand Protection med mjukvara och tjänster inom Domain Management, Trademark Management samt Web Security.

Centralt i erbjudandet är mjukvaruplattformen Ports Management som knyter samman portföljen av innehav för optimal överblick och automatiserad hantering. I plattformen hanteras domäner, varumärkesinnehav och websäkerhetsprodukter. Genom ett proaktivt skydd med hjälp av Ports Groups monitoreringstjänster säkras kundens immateriella rättigheter och ensamrätt.

Mer information

Om Inbrand

Inbrand tillhandahåller konsult-och förvaltningstjänster med ett fokus på en trygg hantering av domännamn, säkerhetslösningar och digital marknadsföring. Inbrand vänder sig till företag och myndigheter som ställer höga krav på service, kvalitet och säkerhet.

Genom aktiv förvaltning försäkrar Inbrand sina kunder om en trygg och skräddarsydd hantering av domännamn.

Relaterad läsning

nasa-Q1p7bh3SHj8-unsplash

Ports Group välkomnar Bridgepoint som ny huvudägare

Pressmeddelande
Svenska
pll_64f043f5b579a
31, augusti 2023
Ports Group välkomnar Bridgepoint som ny huvudägare och strategisk partner för att driva internationell expansion...
Ports Group och BRANDIT lanserar kontor i London

Ports Group lanserar i Storbritannien – öppnar kontor i London

Pressmeddelande
Svenska
pll_64413c38b5208
20, april 2023
Ports Group och BRANDIT fortsätter att växa. Nu öppnar vi kontor i London med två av IP-branschens toppnamn.

Vill du veta mer om oss på Ports Group? Kontakta oss så berättar vi mer!