Ports Group / Blogg / Ports Group förvärvar Otmore
Ports Group Otmore

Ports Group förvärvar Otmore och stärker sin position som Nordens ledande SaaS-aktör inom Brand Protection

Ports Group AB har ingått ett avtal om att förvärva Otmore Ltd som är ett av Europas snabbast växande IP-bolag – med ett erbjudande inom områdena för varumärkesskydd och domännamnshantering. Bakgrunden till affären är ett led i Ports Groups förvärvsstrategi att växa inom segmentet varumärkessäkerhet.

- Strategisk är det en perfekt match. Otmore har har en bevisad modell för att driva snabb tillväxt och Ports Group kan komplettera Otmores kundstock med mjukvara och tjänster inom domänhantering och cybersäkerhet. Förvärvet ger oss även ett ökat europeiskt fotfäste med verksamhet i Spanien och på Malta vilket gör att vi även kommer närmare våra kunder i den snabbt växande Tech- och spelmarknaden, säger Magdalena Bonde, VD på Ports Group AB.

- Det känns fantastiskt kul att förenas med Ports och vi ser tydliga synergieffekter av samgåendet. Vår gemensamma, förstärkta, produktportfölj stärker både vår position på marknaden – och gör att våra befintliga kunder får tillgång till fler och bättre produkter för att stärka sitt eget digitala varumärkesskydd. Vi ser fram emot att tillsammans etablera vår position som Europas ledande aktör inom Brand Protection, säger Jarno Hottinen grundare och VD på Otmore Limited.

Marknadsledare satsar både på organisk samt förvärvstillväxt

Ports Group är marknadsledande i Norden inom Brand Protection, både gällande expertis och tjänster. Utöver en gedigen erfarenhet inom domänhantering erbjuder Ports Group ett brett utbud av säkerhetslösningar så som flertalet digitala certifikat, E-postlösningar, hosting samt in-house juridisk expertis för tjänster som varumärkesregistreringar, intrång/tvist-hantering och bevakningar av immateriella rättigheter. Navet för leveransen och en proaktiv monitorering sker via Ports ledande plattform Ports Management.

- Ports är ensamma på marknaden med att leverera ett helhetserbjudande tillsammans med en plattform som navet i leveransen. Vi skapar kontroll över hela varumärkesportföljen, allt från domäner och varumärkesregistreringar till cybersäkerhetsprodukter. Våra kunder har alltid tillgång till våra experter inom varumärkessäkerhet så att man strategiskt och proaktivt kan minimera riskerna av varumärkeskopplade hot och skaffar sig förmågan att agera innan de blir till stora och kostsamma problem, säger Magdalena Bonde.

- Vår vision är att bli Europas största leverantör av tjänster inom varumärkessäkerhet. Tillsammans med Otmores starka team har vi tagit ett kliv närmare denna position. Vi kommer fortsätta satsa både på organisk tillväxt samt förvärvstillväxt, avslutar Magdalena Bonde.

Parterna har valt att ej offentliggöra köpeskillingen. Transaktionen förväntas slutföras den 22 mars 2022.

EY Corporate Finance har agerar finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå legal rådgivare åt Ports Group i transaktionen.

För ytterligare information, kontakta

Magdalena Bonde  
VD, Ports Group AB  
+46 76 112 00 48
magdalena.bonde@portsgroup.com   

Jarno Hottinen 
VD & Grundare, Otmore Ltd 
+34 658 626 740
jarno.hottinen@otmore.com   

Om Ports Group

Ports Group

Ports Group är ett snabbväxande och lönsamt SaaS-bolag i segmentet Brand Tech. Ports Group har en unik position på marknaden med 25 års erfarenhet av digitalisering som ICANN- ackrediterad registrar och med ett heltäckande erbjudande inom Brand Protection med mjukvara och tjänster inom Domain Management, Trademark Management samt Cyber Security.

Centralt i erbjudandet är mjukvaruplattformen Ports Management som knyter samman portföljen av innehav för optimal överblick och automatiserad hantering av kundernas varumärkessäkerhet. I plattformen hanteras domäner, varumärkesinnehav och cybersäkerhetsprodukter. Genom ett proaktivt skydd med hjälp av Ports Groups monitoreringstjänster säkras kundens immateriella rättigheter och ensamrätt. 

Ports Group - Din helhetspartner för varumärkessäkerhet - portsgroup.com

Om Otmore

Otmore

Otmore grundades 2015 och är idag en av Europas snabbast växande IP-byråer – med ett erbjudande inom områdena för varumärkesskydd och domännamnshantering. Otmore hanterar en portfölj på över 5000 varumärken och har en särskilt stark marknadsposition inom segmenten för snabbväxande, teknikintensiva och digitala bolag.

Otmore – Protecting some of the world’s finest brands since 2015 – otmore.com

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterad läsning

hands touching AI_1080x811

Ökat hot från AI-genererade webbutiker: Så skyddar du ditt företag

Blogg
Varumärkesskydd
Svenska
pll_6502cf8f9b5bb
15, september 2023
Falska webbutiker är inget nytt. Men när de numera skapas med hjälp av AI blir de extremt trovärdiga. Detta ökar r...
Untitled (1040 × 585 px)

Avslag för Louis Vuitton i två år lång juridisk kamp om logotyp

Varumärke
Svenska
pll_64aff8eea2f09
14, juli 2023
Louis Vuitton har förlorat en två år lång rättslig strid mot Zadig & Voltaire angående deras, enligt vissa, snarli...