Ports Group / Blogg / Ports Group välkomnar Bridgepoint som ny huvudägare
nasa-Q1p7bh3SHj8-unsplash

Ports Group välkomnar Bridgepoint som ny huvudägare och strategisk partner för att driva internationell expansion och främja vår vision att bli en ledande global aktör och one-stop-shop inom IP-lösningar och varumärkesskydd.

 

Göteborg, augusti 2023

Ports Group, ett ledande europeiskt företag inom immateriella tillgångar (IP) och domänhantering, är glada att meddela en betydande milstolpe i sin resa mot att bli en ledande internationell spelare inom IP genom att välkomna Bridgepoint Group, ett globalt private equity-företag, som sin nya huvudägare. Som en del av transaktionen kommer Priveq, ett svenskt private equity-företag, att sälja sin andel i Ports Group, där ledning och nyckelanställda kommer att återinvestera tillsammans med Bridgepoint. Finansiella villkor för transaktionen offentliggörs inte.

Ports Group driver en 'one-stop-shop'-teknikbaserad plattform för varumärkesskydd och levererar IP-lösningar och tjänster inom domänhantering, varumärkeshantering och webbsäkerhet. Kundbasen sträcker sig från små och medelstora företag till stora företag. Under de senaste åren har Ports Group genomgått en betydande tillväxt och omvandlig, etablerat en närvaro som ledare inom domänhantering och IP-lösningar i Norden samtidigt som de har expanderat över Europa. Ports Group är nu exalterade över att välkomna Bridgepoint som en ny partner, helt i linje med visionen och de ambitiösa expansionsplanerna framåt.

Magdalena Bonde, VD för Ports Group, uttryckte sin entusiasm för denna avgörande övergång:

"Vi är glada över att ha Bridgepoint ombord som vår nya största aktieägare. Vi är övertygade om att de kommer att vara en stark partner för Ports Group när vi ger oss ut på vår ambitiösa tillväxt- och utvecklingsresa, och ytterligare skalar upp vår verksamhet i såväl Europa som globalt. Bridgepoints investering återspeglar deras förtroende för vår förmåga att uppnå vårt mål att bli en internationell och differentierad aktör på en växande global marknad. Vi är överens om vår beslutsamhet att driva innovation och leda utvecklingen av IP-marknaden, samtidigt som vi levererar högkvalitativa tjänster och ett starkt erbjudande till våra kunder."

Johan Dahlfors, partner och chef för Norden vid Bridgepoint Development Capital:

"Vi är glada över att samarbeta med Ports Group, en framstående spelare inom IP-hantering och varumärkesskydd i Norden med en växande närvaro över Europa. Det breda tjänsteutbudet, den teknikdrivna metoden och den starka plattformen täcker en outnyttjad efterfrågan på marknaden. Det innebär att Ports Group är väl positionerat för långsiktig tillväxt. Med en ambitiös vision för både geografisk- och produktexpansion samt ett starkt internationellt team är Ports Group redo att omforma landskapet för digitalt varumärkesskydd och ytterligare stärka sin position som en ledare."

Detta samarbete är i linje med Ports Groups ambitiösa tillväxtstrategi som har bevisats genom både organisk tillväxt och genom förvärv av fem kompletterande företag de senaste fyra åren. Med Bridgepoint kommer Ports Group att kunna dra nytta av företagets internationella räckvidd och omfattande erfarenhet av marknaden, vilket förstärker dess kapacitet att ge bästa service till såväl europeiska som globala kunder. När Ports Group ger sig ut på denna spännande resa tillsammans med Bridgepoint förblir företaget engagerat i att leverera högkvalitativa IP-rådgivningstjänster, främja innovation och möjliggöra företag att blomstra i dagens digitala värld. Denna utveckling befäster Ports Groups ställning som den självklara partnern för företag som söker strategiska IP-råd och tjänster.

Ports Group rådgavs av EY Corporate Finance och Setterwalls Advokatbyrå.

 


För mer information eller pressförfrågningar, kontakta: Magdalena Bonde, VD Ports Group (magdalena.bonde@portsgroup.com)

Bild av NASA on Unsplash

Mer om Ports Group

Ports Group

Ports Group är en snabbväxande och lönsam plattformbaserad leverantör av IP- och domän-tjänster. Ports Group har en unik position på marknaden med 25 års erfarenhet av digitalisering som en ICANN-ackrediterad registrar och ett omfattande varumärkesskyddspaket som kombinerar mjukvara och tjänster inom domänhantering, varumärkeshantering och webbsäkerhet.

Proaktivt skydd genom Ports Groups bevakningstjänster säkrar kundens immateriella rättigheter. Centralt för Ports Groups erbjudande är programvaruplattformen Ports Management, som samlar portföljen av innehav, ger en optimal översikt och automatiserad hantering. Plattformen hanterar domäner, varumärkesinnehav och webbsäkerhetsprodukter.

Läs mer om Ports Group.

 

Mer om Bridgepoint

Bridgepoint

Bridgepoint är en av världens ledande noterade investerare för tillväxt av privata tillgångar och specialiserar sig på private equity och privata skulder. Med cirka 40 miljarder euro under förvaltning och en stark lokal närvaro i Europa, USA och Kina kombinerar Bridgepoint global räckvidd med lokal marknadsinsikt och sektorexpertis. Bridgepoints investeringsstrategi för det lägre mellankapitalet genomförs av Bridgepoint Development Capital (BDC), ett dedikerat team fokuserat på uppköp och tillväxtkapitalinvesteringar i företag som vanligtvis är värderade upp till 200 miljoner pund.

Läs mer om Bridgepoint Group.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterad läsning

hands touching AI_1080x811

Ökat hot från AI-genererade webbutiker: Så skyddar du ditt företag

Blogg
Varumärkesskydd
Svenska
pll_6502cf8f9b5bb
15, september 2023
Falska webbutiker är inget nytt. Men när de numera skapas med hjälp av AI blir de extremt trovärdiga. Detta ökar r...
Untitled (1040 × 585 px)

Avslag för Louis Vuitton i två år lång juridisk kamp om logotyp

Varumärke
Svenska
pll_64aff8eea2f09
14, juli 2023
Louis Vuitton har förlorat en två år lång rättslig strid mot Zadig & Voltaire angående deras, enligt vissa, snarli...