Ports Group / Blogg / Dynamisk Site Seal
Featurebild-Site-Seal

Vad är en Site Seal?

Har du en e-handel eller arbetar med en? Då har du säkerligen använt eller hört talats om en så kallad Site Seal. Om inte, så är det är en funktion som funnits under en lång tid. Man skulle kunna kalla det för en visuell indikator eller symbol, som ex. syns vid betalningssidor, som visar webbsidans besökare att bolaget bakom siten är validerad av en betrodd certifikats-utgivare och därmed går att lita på. De flesta certifikatutfärdare erbjuder en Site Seal vid köp av ett TLS/SSL-certifikat, som kan installeras på er site för att visa att ni värnar om besökarnas säkerhet.

Statisk Site Seal

Bedragare förbigår dagens lösning för statisk Site Seal

Bedragare har hittat sätt att kopiera Site Seal-loggor och därmed kunnat uppvisa dessa på sina fejkade eller speglade hemsidor. Skulle er e-handel råka ut för att bedragare speglar er site och lyckats kopiera en Site Seal, resulterar detta i att det nästintill är omöjligt för kunden att kunna avgöra om hemsidan är legitim eller inte.

Ny dynamisk Site Seal hindrar förfalskningar

Digicert är en av de största certifikatutfärdare av TLS/SSL-certifikat och har tagit fram en lösning för den ökade manipuleringen av Site Seal. De har nu lanserat en ny uppdaterad Site Seal som istället för statisk, är dynamisk, där bolag kan projicera sin egen logotyp i sin Site Seal för att bedragare inte ska kunna kopiera den. I denna Seal finns även uppgifter om vilket bolaget som står bakom hemsidan, så att besökare kan vara säkra på att det är rätt bolag som webbplatsen utger sig att vara.

En fungerande Site Seal stärker trovärdigheten för ert varumärke. Med ett dynamisk Site Seal visar ni att ni ligger i framkant samt värdera era kunders säkerhet högt. Utöver att det blir en visuell bekräftelse till besökare, går det som sagt även att klicka på en dynamisk Site Seal för att visa viktiga säkerhetsuppgifter.

Digicerts Dynamiska Site Seal Ports Group

Hur får vi en Site Seal för att säkra upp vår hemsida?

För att få tillgång till en dynamisk Site Seal krävs ett TLS/SSL-certifikat, antingen Secure Site eller Secure Site PRO som utfärdas av Digicert.

För att få er logotyp validerad som dynamisk Site Seal krävs också några grundförutsättningar. Ni måste ha registrerat er logotyp och formaterat om den till en SVG Tiny ps-fil, precis som för den tekniska tjänsten Verified Mark Certificate (VMC), som går ut på samma princip. Alltså att kunna påvisa att ni är ni, genom att Digicert validerat ert bolag och er logotyp. Det som skiljer VMC och en Site Seal åt är att VMC använder er logotyp visuellt i kundens mailklient redan innan de öppnat ett mail från er, medans en Site Seal används tillsammans med er logotyp för att bekräfta er hemsida.

Efter valideringen kopierar in enkelt in den kod ni får från Digicert på er hemsida på valfri plats. Vanliga ställen för placering av en Site Seal är vid inloggnings- och betalningssidor där de är lätta att upptäcka för att maximera besökarnas förtroende för er webbplats. En annan populär plats är vid sidfoten på varje sida. Scrollar du ner på vår hemsida ser du vår Site Seal i footern.

VMC vs Site Seal

Vill du veta mer om Site Seal eller andra certifikat för att öka förtroendet för ert varumärke?

Kontakta oss!

Relaterad läsning

hands touching AI_1080x811

Ökat hot från AI-genererade webbutiker: Så skyddar du ditt företag

Blogg
Varumärkesskydd
Svenska
pll_6502cf8f9b5bb
15, september 2023
Falska webbutiker är inget nytt. Men när de numera skapas med hjälp av AI blir de extremt trovärdiga. Detta ökar r...
Untitled (1040 × 585 px)

Avslag för Louis Vuitton i två år lång juridisk kamp om logotyp

Varumärke
Svenska
pll_64aff8eea2f09
14, juli 2023
Louis Vuitton har förlorat en två år lång rättslig strid mot Zadig & Voltaire angående deras, enligt vissa, snarli...