Bild på tjej vid dator kodar

DNSSEC

Vill du utöka säkerheten på er DNS med DNSSEC? DNS är kärnan i uppbyggnaden av alla tjänster som är online-baserade och ger dig stora säkerhetsfördelar på dina domäner. Kontakta oss så hjälper vi dig säkra dina domäner!

Rådgivning & Prisförslag

område

Hur fungerar DNSSEC?

DNSSEC skyddar mot förfalskade DNS-data och används, förenklat, för att matcha ett domännamn mot en speciell dator på internet och säkerställa att DNS-datan stämmer. Med DNSSEC får du en säkrare uppslagning av din hemsida och din e-post. Med DNSSEC på dina domäner kommer du:

  • Få krypterade nycklar som säkerställer att informationen från domänen kommer från rätt källa
  • Minimera risken att utsättas för attacker
DNSSEC

Vad är DNS och DNSSEC?

Ett domännamn har oftast flera syften. Det kan användas för hemsida, mail och flera andra funktioner. För att besöka en hemsida eller skicka ett mail behöver man veta IP-adressen till den specifika servern där hemsidan eller mailsystemet ligger. Då få människor har förmågan att memorera IP-adresser skapades Domain Name System – DNS.

DNS ansvarar för att översätta en webbsida eller tjänst till en IP-adress. Varje domännamn har därför en, eller vanligtvis flera, specificerade DNS-servrar som innehåller informationen som behövs för att slussa trafiken på ett domännamn till rätt server.

DNSSEC står för Domain Name System Security Extensions och är ett extra säkerhetstillägg till vår DNS-tjänst.

Kompletterande säkerhetslager

DNSSEC tillsammans med vår Anycast DNS skapar ytterligare säkerhetslager för ditt varumärkesskydd och i din kundplattform har du full kontroll på DNSer och zonfiler.

Vill du veta mer om DNSSEC?

Vill du implementera DNSSEC på dina domäner och öka skyddet mot förfalskade DNS-data? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterade tjänster

Värdera domän ikon

.pl

Öka din synlighet i Polen med en .pl domän → registrera via Ports Group ✓Inga mellanhänder ✓Kompletta tjänster för domänhantering & webbsäkerhet.
Värdera domän ikon

.ir

Öka din synlighet i Iran med en webbsida under officiell .ir domän – köp domänregistrering via Ports Group ✓Utan mellanhänder ✓Kompletta domäntjänster