Bild på person som ska sälja domännamn

Sälja domännamn

Behöver du hjälp att sälja domännamn? Då har du hittat rätt, kontakta oss så hjälper vi dig. Våra domänexperter har lång erfarenhet av att köpa och sälja domäner till bästa pris. Med vår hjälp ökar du dina chanser till en bra affär.

Sälj domän

område

Hur det fungerar

Faktorer som spelar in när du ska sälja domännamn

TLDn

Beroende på vilken TLD domänen slutar på och hur eftertraktad denna är, kan den värderas olika. 

Domännamnets längd

Korta domännamn är i regel mer eftertraktade då det för en individ är lättare att komma ihåg. Med detta sagt betyder det inte att en längre domän genast blir mindre värd. Det kan finnas någon som vill åt din exakta domän och är beredd att betala ett högt pris för det.

Domännamnets ålder

Domännamnets ålder är en av variablerna att se över innan en försäljning. Med tanke på att Google gillar pålitliga domäner kan det vara så att ju äldre domänen är, destu bättre. Vilket i sin tur ökar värdet på domänen. 

Innehåll på sidan

I samma spår som domännamnets ålder är det en fördel om det finns bra och relevant innehåll på hemsidan. Finns det material som indexeras högt i Google så är detta värdefullt för köparen som i sin tur kan spara ner och vidarekoppla URLerna och på så sätt behålla placeringen Google. 

Varför ta hjälp av Ports Group? 

Att sälja domännamn kan vara svårt, dels att hitta köpare och få rätt värdering men även med transaktionen i sig. Ett domännamn är bland den viktigaste tillgången ett företag har och därmed är det viktigt att få den rätt värderad oavsett om du ska sälja eller köpa en ny. Med detta i åtanke kan du såklart sälja domän på egen hand men riskerar då att inte få ut det bästa utav försäljningen. Våra domänexperter hjälper dig:

  • Värdera domänen
  • Hitta köpare
  • Agera medlare
  • Flyttar domänen till den nya ägare och sköter transaktionen
Bild på Ports Group personal som hjälper sig sälja domännamn

Varför sälja sin domän?

Anledningen till att sälja domäner kan vara att man en gång i tiden haft en vision om en verksamhet kopplat till just domännamnet men där idén inte blivit verklighet. Nu vill man slippa betala för förnyelsen, men samtidigt inte låta den löpa ut utan att kunna göra en bra affär på det.

Vill du sälja domännamn?

Kontakta oss så hjälper vi dig att öka dina chanser till en bra affär!

Relaterade tjänster

Social Media Watch icon

Social Mediabevakning

Social Mediabevakning hittar inlägg där någon använder ert varumärke för att marknadsföra sig, sälja något eller ge sken av att företräda ert varumärke.
Marketplace Watch

Marknadsplatsbevakning

Marknadsplatsbevakning identifierar obehöriga återförsäljare eller annonser för att kunna vidta åtgärder innan era kunder kommer till skada.