Bild på hänglås för att symbolisera Registry Lock

Registry Lock

Behöver du hjälp att skydda domäner med hjälp av Registry Lock? Registry lock utökar skyddet för dina viktigaste domännamn och skyddar mot oönskade ändringar på domänen. De ändringar som förhindras att utföras är uppdateringar, ompekningar, avregistrering av domännamnet, överlåtelse till en ny innehavare eller byte av registrar.

Rådgivning och prisförslag

områden

Vad innebär Registry Lock?

När du aktiverar Registry Lock så spärras domänen på registry-nivå. Detta innebär att inga förändringar kan göras av otillåtna på:

  • Namnservrar
  • Registrantens namn, adress eller kontaktuppgifter
  • Registrar-byten
  • För vissa toppdomäner - deaktivering/avregistrering efter förfallodatum
Bild på tjej som kodar och försöker ändra info om domän i registryn

Varför ska du ha Registry Lock?

Behovet av att kunna skydda domännamn från attacker har ökat de senaste åren. Kapning av domändata har blivit ett förekommande fenomen som givit stora konsekvenser. En attack kan bland annat leda till att besökare vidarebefordras till en annan hemsida, där angriparen visar anstötligt innehåll eller stjäl besökarens uppgifter genom att sätta upp en phishingsida. Detta är givetvis skadligt för både registranten och registraren.

Inloggningsuppgifter till din leverantörs administrationsgränssnitt kan komma på villovägar och system kan hackas. Obehöriga personer inom din organisation kan begära ändringar, eller så har ni domännamn som ni inte vill ska kunna ändras utan en extra verifiering med rätt behörig person. Finns domännamn som är extra kritiska för företagets verksamhet så bör dessa säkras med Registry Lock.

Vi erbjuder Registry Lock till samtliga toppdomäner.

Rådgivning och prisförslag om Registry Lock

Har du frågor om tjänsten, din domänhantering eller om ditt varumärke? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Relaterade tjänster

Social Media Watch icon

Social Mediabevakning

Social Mediabevakning hittar inlägg där någon använder ert varumärke för att marknadsföra sig, sälja något eller ge sken av att företräda ert varumärke.
Marketplace Watch

Marknadsplatsbevakning

Marknadsplatsbevakning identifierar obehöriga återförsäljare eller annonser för att kunna vidta åtgärder innan era kunder kommer till skada.