Designskydd

Designskydd

Designskydd eller mönsterskydd är ett kompletterande sätt till ditt varumärkesskydd för att säkerställa ensamrätt åt dina kreationer. Har du en produkt där du vill skydda designen, mönstret eller formen kan du ansöka om ett så kallat designskydd. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Registrera design

område

Designskydda din produkt

Framtagning av en unik design kostar både tid och pengar. Designskyddet visar att du äger ensamrätt till din design och skyddar dig så att ingen annan kan kopiera den. Vi hjälper dig med:

  • Planering och strategi för vilka länder du bör ansöka i
  • De juridiska aspekter som behövs för ansökan
  • Identifiera potentiella affärsrisker
  • Förvaltning och hantering av dina designskydd
Hjälp att registrera designskydd

Vilken design går att skydda?

En design går att registrera om du har ett specifikt och unikt utseende som du vill skydda.

Designskydd kan sökas för alla unika produkter du tar fram och som du vill få en dokumenterad ensamrätt till. Det kan till exempel röra sig om möbler, leksaker, förpackningar, godis, tyger, bilar, mönster, utformningen av en applikation eller en ikon. För att kunna skydda designen är det viktigt att denna uppfyller nyhetskravet, nämligen att den inte gjorts allmänt tillgänglig mer än 12 månader innan ansökan. 

 

Registrering inom eller utanför EU? 

Vanligast för våra svenska kunder är att ansöka om skydd inom EU. Detta görs genom en enda ansökan till en låg kostnad jämfört med enskilda nationella ansökningar. Skydd i eller utanför EU skiljer sig naturligtvis beroende på vilka ni är och vad er strategi och framtidsmål är.

Vi tar givetvis hand om hela processen och rådgivning längs vägen. Efter inlämnad och godkänd ansökan kommer designen erhålla ett registrerat skydd där skyddet kan förnyas upp till 25 år, med 5 år i taget. Vi hanterar och håller koll på detta åt dig!

Få hjälp med ansökan om designskydd

Vill du designskydda din kreation eller vill du veta mer om designskydd i sin helhet? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterade tjänster

Webbgranskning ikon

Webbgranskning

Med en webbgranskning hjälper vi dig se till att din e-handel uppfyller både de formella och informella krav som ställs på din webbplats.
Bevakningstjänster ikon

Bevakningstjänster

Våra bevakningstjänster skyddar ditt varumärke från intrång i allt från appar, sociala medier till hemsidor för total varumärkessäkerhet.