Registrera tjeckisk domän hos Ports Group – enkelt, säkert och kostnadseffektivt

Registrera tjeckisk domän – enkelt, säkert och kostnadseffektivt

Planerar du att expandera din verksamhet till Tjeckien och behöver hjälp att öka din närvaro på den lokala marknaden? Hos Ports Group kan du få hjälp med korrekt registrering av en tjeckisk toppdomän – snabbt, säkert och kostnadseffektivt. Här kan du läsa mer om hur det funkar och vad vi kan erbjuda ditt företag.

Registrera .cz domän

område

Tjeckisk domän ökar din synlighet och expansion

Driver du företag och planerar att expandera till Tjeckien, eller i Europa generellt, är en tjeckisk toppdomän en absolut nödvändighet. Med en tjeckisk domän skapar du digital närvaro på den tjeckiska marknaden och visar användare att du är eller snart kommer att bli tillgänglig i landet. 

Så som världen ser ut idag, med utbredd digitalisering på alla plan, är en stark digital närvaro avgörande för dina chanser att nå framgång. Inte minst ute i Europa, där antal aktörer är betydligt fler och konkurrensen väsentligt hårdare än i Sverige.

Vad betyder .dk?

Vill du få hjälp att registrera domäner? 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vad är en tjeckisk domän?

En tjeckisk domän är en landsdomän (även kallad ccTLD) specifikt dedikerad till Tjeckien, precis som en .se domän är den officiella landsdomänen för Sverige.

Vad betyder .cz?

Alla landsdomäner har en särskild ändelse som visar vilken nation den specifika toppdomänen (så kallad TLD) är reserverad för. För Tjeckien är denna ändelse .cz, eftersom landet heter Czech Republic på engelska. 

Syftet med en cz.domän är att dels hjälpa användare att identifiera webbplatser och företag med närvaro i Tjeckien, dels hjälpa företag och organisationer att synas på den tjeckiska marknaden. Detta är givetvis viktigt för inhemska aktörer, men också för utländska företag som vill etablera sig i Tjeckien samt närliggande länder.

Tillgängligt för vem som helst – men viktigt att det blir rätt

En tjeckisk domän kan registreras av vem som helst så länge alla villkor, krav och tekniska begränsningar är uppfyllda. Att det är lättillgängligt betyder dock inte att det är enkelt.

I likhet med registrering av andra toppdomäner är det mycket viktigt att allt blir korrekt vad gäller utformning, samt att ditt tjeckiska domännamn inte är för likt ett redan existerande namn. Blir det fel finns risk att det kostar dig både pengar och värdefull tid eftersom du måste börja om. 

tjeckisk domän

Krav och villkor för att registrera en .cz domän

Här är de krav och villkor om utformning och tekniska begränsningar som måste vara uppfyllda för ett godkänt tjeckiskt domännamn.

Antal tillåtna tecken

1-63 st.

Får användas

Bokstäver a-z, siffror 0-9 samt bindestreck (det sistnämnda dock ej som första eller sista tecken i domännamnet).

Får inte användas

Specialtecken som ?, & och %.

Registreringsperiod och automatiska förnyelser

När det gäller registreringsperiod kan du välja mellan 1-10 år för din tjeckiska domän. Har du inte automatiska förnyelser, vilket alltid ingår hos Ports Group, måste du komma ihåg att förnya din domän inom anvisad tid innan den löper ut. Missar du att förnya din domän förlorar du rättigheterna till den och risk finns att någon annan tar över den.

Så kan Ports Group hjälpa dig .no domän
Ports Management
Ports Group DNS

Varför registrera en tjeckisk domän via Ports Group?

Säker och smidig tjeckisk domänregistrering

Domänregistrering kan bli både omständligt, långdraget och kostsamt om det görs på fel sätt. Idag finns många aktörer på nätet som erbjuder vad de marknadsför som “enkel och smidig” domänregistrering, men som i själva verket är tjänster med många olika mellanhänder som gör processen både krånglig och kostsam. 

För att undvika detta, och för att kunna känna dig trygg med en korrekt registrering av en tjeckisk domän, vill du använda dig av en behörig registrar. Vi garanterar en säker, snabb och smidig registreringsprocess som hjälper din verksamhet till en lyckad etablering på den tjeckiska marknaden.

Smidig domänhantering i Ports Management

I vår kundportal Ports Management kan du samla alla dina domäner – dels sådana du köpt direkt via oss, dels sådana du väljer att flytta över – och få perfekt kontroll över din domänportfölj. Du ser vilka aktiva domäner du har samt vilka som ska förnyas när (hos oss ingår alltid automatisk domänförnyelse). Givetvis kan du samla både svenska och utländska domäner, likväl som andra former av toppdomäner och subdomäner.  

Förutom domänhantering kan Ports Management även användas för smidig överblick och administrering av varumärken, webbsäkerhet med DNS, certifikat, hosting och mycket mer. Allt under ett och samma tak.

Effektiv domänbevakning

Sist men inte minst är avancerat domänskydd även det ett skäl att köpa din tjeckiska domän via oss på Ports Group. Precis som att rätt registrering och hantering av din domän är viktigt, är ett pålitligt domänskydd nödvändigt för att förhindra intrång och bedrägerier. 

Vi erbjuder implementering av automatiserad domänbevakning som snabbt identifierar potentiella försök till intrång och möjliggör proaktiva åtgärder för att skydda din unika .cz toppdomän.

Vill du veta mer?

Har du frågor om att köpa en tjeckisk domän, eller vill du ha ett skräddarsytt förslag på hur vi på Ports Group kan hjälpa dig med att registrera domän, såväl som med domänhantering och domänbevakning?

Välkommen att kontakta våra domänspecialister redan idag, och låt oss hjälpa dig till en framgångsrik etablering i Tjeckien.

Hör av dig - vi hjälper till

Vanliga frågor om att registrera tjeckisk domän

Vad ska man tänka på vid köp av tjeckisk domän?

För att din tjeckiska domän ska bli korrekt måste du se till att alla villkor och tekniska begränsningar uppfylls. Viktigt är också att skydda din färdiga domän mot potentiella intrång. 

Vad kostar en .cz domän?

Kostnaden för en .cz domän kan variera utifrån registreringsperiod och eventuella tillval som domänhantering och bevakning. Kontakta oss gärna för mer information.

Varför ska man ha en .cz domän?

En .cz domän gör dig synlig på den tjeckiska marknaden och hjälper användare och potentiella kunder att identifiera din verksamhet som tillgänglig i Tjeckien.

Hur får man en .cz domän?

En .cz domän förvärvas genom köp via en leverantör som kan registrera .cz toppdomäner. Vem som helst kan registrera en tjeckisk domän så länge villkoren är uppfyllda.