Registrera fransk .fr domän hos Ports Group – säkert, smidigt och kostnadseffektivt

Registrera fransk .fr domän – säkert, smidigt och kostnadseffektivt

En fransk domän ökar din synlighet på den franska marknaden såväl som i Europa generellt – något som är viktigt om du ska starta företag i Frankrike, eller vill utöka din verksamhet dit. Hos Ports Group får du hjälp att registrera en .fr domän snabbt och säkert helt utan mellanhänder.

Registrera .fr domän

område

Fransk domän

5 fördelar med att ha en .fr toppdomän

Geografisk relevans

Geografisk relevans är en av flera fördelar med att ha en fransk domän inför en etablering i Frankrike. Har du en webbplats under toppdomänen .fr visar det tydligt att du är relevant för potentiella kunder och samarbetspartners i Frankrike och att dina tjänster/produkter är tillgängliga i landet.

Bättre SEO-ranking

Sökmotorer premierar generellt hemsidor under en officiell landsdomän vid sökningar gjorda i det landet eller för den marknaden. En fransk domän ökar därmed dina chanser att komma högre upp i sökresultat relevanta för den franska marknaden – och ju högre upp du rankar desto bättre är det rent konkurrensmässigt.

Ökad synlighet på franska marknaden

Synlighet är a och o vid etablering på en ny marknad, varför en stark närvaro på nätet är viktigt. En fransk toppdomän ökar effektivt din synlighet på den franska marknaden och gör ditt företag betydligt lättare att hitta för möjliga kunder och andra intressenter. Det blir också enklare för dem att snabbt identifiera din verksamhet som tillgänglig i Frankrike.

Förtroende och engagemang

En fransk domän hjälper till att bygga förtroende hos franska kunder och visar på ditt lokala engagemang i marknaden. Bägge två är viktiga grundstenar för att locka kunder till din verksamhet såväl som att få dem att komma tillbaka.

Bra för din varumärkesprofil

Sist men inte minst är en .fr toppdomän också ett bra verktyg i skapandet av din franska varumärkesprofil. Även om ditt varumärke redan är väletablerat hemma i Sverige, får du räkna med att börja om från scratch vid uppstart på en ny utländsk marknad. I ett stort och framförallt folkrikt land som Frankrike är konkurrensen dessutom extra tuff. En webbsida under fransk toppdomän hjälper dig att börja ta plats på den franska marknaden och skapa intresse för varumärket.

Vill du få hjälp att registrera domäner? 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Investera i en fransk toppdomän

En webbplats under den officiella franska toppdomänen (TLD) .fr är ett första viktigt steg mot en lyckad etablering i Frankrike. .fr är, precis som .se är för Sverige, en landsdomän särskilt avsedd för aktörer med intresse i den franska marknaden. Domänens syfte är att synliggöra franska webbsidor och tydliggöra deras geografiska relevans för besökare.

Investera i en toppdomän

När kan det vara bra att ha en fransk domän?

En fransk toppdomän är bra att ha om du ska etablera dig på den europeiska marknaden i allmänhet, och den franska marknaden i synnerhet. Ska du starta företag i Frankrike, eller om du planerar att expandera en redan befintlig verksamhet dit, kommer en .fr domän vara ett viktigt steg på vägen mot framgång. Du blir mer synlig på den franska marknaden och får fördelar som bland annat stärkt varumärkesskydd och bättre SEO-ranking. 

Rent tidsmässigt är det strategiskt alltid bäst att registrera en domän i ett så tidigt skede som möjligt – innan du ansöker om en eventuell varumärkesregistrering i Frankrike, och innan du börjar marknadsföra dig. Detta för att säkra ett bättre varumärkesskydd. Genom att registrera ett domännamn identiskt med ditt företagsnamn förhindrar du att någon annan köper domänen och utnyttjar den i bedrägliga syften.

Registreringsvillkor och tekniska begränsningar

Frankrikes officiella toppdomän är öppen för företag och privatpersoner inom EU. Bor du utanför EU behöver du ha en lokal kontakt för att kunna registrera en .fr domän. Detta kan vi på Ports Group vara behjälpliga med.

Toppdomänen .fr förvaltas av Association Française pour le Nommage Internet en Coopération (A.F.N.I.C.), vilka också är de som bestämt de grundläggande registreringsvillkor som gäller:

  • Antal tillåtna tecken: 1-63
  • Minsta antal namnservrar: 2
  • Får användas: bokstäver (a-z, ß, à, á, â, ã, ä, å, æ, ç, è, é, ê, ë, ì,í, î, ï, ñ, ò, ó, ô, õ, ö, ù, ú, û, ü, ý, ÿ, oe), siffror (0-9) och bindestreck (-).

Utöver ovanstående tekniska begränsningar och villkor gäller också att ditt domännamn måste följa lagar och vara unikt. Skulle ditt tilltänkta domännamn vara upptaget av en annan aktör kan Ports Group, vid önskemål, hjälpa till med förfrågan om övertagande av den befintliga domänen.

Från registrering till effektivt skydd

Registrering av en fransk domän görs via en godkänd registrar med rätt behörighet. Som en av få AFNIC-ackrediterade domänregistrarer i Sverige kan vi på Ports Group erbjuda snabb, kostnadseffektiv och korrekt registrering av din franska domän helt utan mellanhänder. Vi har behörighet att registrera alla världens toppdomäner, inklusive .fr domäner, utan behov av externa leverantörer. För dig som kund innebär detta att processen blir både smidigare, säkrare och billigare. 

Förutom hjälp med själva registreringen kan vi även stå till tjänst med en professionell domänkonsultation för utformning av en lämplig domänstrategi. Detta görs innan registreringen och syftar till att identifiera bland annat målgrupp och inriktning för din franska domän.

Komplett domänhantering i Ports Management

Vill du ha bättre koll på alla dina domäner och slippa tänka på förnyelser? I vår kundportal Ports Management kan du samla alla dina domäner, dra fördel av automatiska förnyelser och inkluderad Anycast DNS samt flertalet smarta tjänster för domänhantering. Här kan du bland annat se funktioner för webbsäkerhet, varumärkesskydd, hosting, säker e-post och olika certifikat. Hos oss får du inte bara hjälp att köpa en fransk domän – vi erbjuder en komplett helhetslösning som täcker in alla dina behov.

Kontakta oss för att komma igång

Är du redo att ta första steget mot en framgångsrik etablering på den franska marknaden? Hör av dig till oss för hjälp att registrera en domän i Frankrike. Du når oss enkelt via telefon, mail eller formulär på hemsidan. 

Hör av dig - vi hjälper till

Vanliga frågor om att köpa en fransk domän

Vad ska man tänka på vid köp av fransk domän?

Din franska domän behöver uppfylla alla registreringsvillkor för att bli godkänd. Bra är också att välja ett domännamn identiskt med ditt företagsnamn/varumärke.

Vad kostar en .fr domän?

Priset för en .fr domän kan variera beroende på vilken registreringsperiod du väljer, hur många domäner du har samt om du köper till några extra tjänster för domänhantering och skydd.

Hur skaffar man en .fr domän?

En .fr domän skaffar du genom att ansöka om en fransk domänregistrering via en godkänd registrar. Kontakta oss gärna för hjälp med din domänregistrering.

Varför ska man ha en .fr domän?

En fransk toppdomän ger dig bland annat ökad synlighet på den franska marknaden, bättre SEO-ranking och hjälper dig att stärka ditt varumärkesskydd.

Vem kan köpa en fransk domän?

Den franska toppdomänen är en öppen domän tillgänglig för vem som helst i hela världen. Både företag och privatpersoner kan registrera en .fr domän enligt gällande villkor.