Registrera svenska .se domäner – enkelt, smidigt och säkert via Ports Group

Köp svensk domän – smidig .SE domänregistrering

En svensk .se-domän ökar effektivt din synlighet på nätet, stärker ditt varumärke och hjälper dig att nå ut till fler kunder. Men hur registrerar man svenska domäner, och vad är viktigt att tänka på för att det ska bli rätt? Hos Ports Group kan du få hjälp genom hela processen – från kontroll av domännamn, till registrering och efterföljande domänskydd.

Intresseanmälan och prisförslag

område

Fördelar med att köpa svenska domäner hos oss

  • Inga mellanhänder – som registrar kan vi garantera dig en snabb och smidig process
  • Automatisk förnyelse av dina svenska domäner
  • Anycast DNS ingår alltid
  • Smidig domänkonsolidering i Ports Management
  • Professionell rådgivning genom hela processen – från domänstrategi, registrering och domänskydd
Tips på hur du undviker att drabbas av smishing

Vill du få hjälp att registrera en domän? 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vad är en svensk domän?

Med svensk domän avses framförallt domännamn som har ändelsen .se – vilken är den officiella nationella toppdomänen som är dedikerad till just Sverige. Toppdomän förkortas ofta som TLD (top level domain), och förutom nationella toppdomäner reserverade för enskilda länder – som till exempel .se för Sverige – finns också så kallade generiska toppdomäner. Hit hör bland andra .com, .net och .org.

Från registrering till effektivt domänskydd – så kan vi hjälpa till

Enklaste, tryggaste och smidigaste sättet att registrera en svensk toppdomän är att använda dig av en ackrediterad registrar – som oss på Ports Group. Även om en domänregistrering i sig inte verkar särskilt invecklad, är det emellertid viktigt att ha koll på hur det fungerar, vilka villkor som ska vara uppfyllda, vad som gäller för förnyelse och på vilket sätt du bör skydda din domän efter slutförd registrering.

Som experter på det mesta som rör såväl domänregistrering som domänskydd och hantering av domäner, är vi på Ports Group sedan länge en godkänd registrar hos Internetstiftelsen. Detta innebär att vi har alla behörigheter som krävs för att hjälpa dig med registrering av domännamn enligt villkor för .se toppdomän.

Vidare kan vi också erbjuda tidseffektiv och smidig domänhantering i vår populära kundportal Ports Management. Här kan du samla alla dina domäner, svenska såväl som utländska, samt varumärken och säkerhetslösningar på ett och samma ställe för bättre koll och enklare administrering.

Givetvis har vi även ett komplett utbud av tjänster för domänskydd – med alltifrån bevakning till tekniska implementeringar som håller din domän säker.

Registrera domän
Registrera domän
Registrera domän

Varför .se, vem får köpa och vad kostar det?

Svenska domäner med .se eller .nu?

Näst efter domännamn med ändelsen .se är domäner som slutar med .nu mycket vanligt förekommande bland svenska företag och organisationer. Denna domän omfattas också av Internetstiftelsen, precis som den nationella .se domänen, men i själva verket är .nu faktiskt inte en svensk domän. Ändelsen är istället den officiella landskoden för ö–nationen Niue, belägen i Stilla havet.

Den utbredda användningen av .nu domäner har lett till att många förväxlar eller misstar ändelsen .nu för att vara en officiell svensk domän. Även om så inte är fallet, kan en .nu domän emellertid vara ett bra alternativ om den svenska .se domän du egentligen vill ha är upptagen.

Vem kan registrera en svensk toppdomän?

Svenska domäner finns tillgängliga för vem som helst att registrera, förutsatt att namnet inte redan ägs av någon annan, bryter mot några lagar eller finns på Internetstiftelsens spärrlista. Detta gäller domäner med ändelsen .se, såväl som .nu.

Bra att känna till är att du kan registrera en svensk domän både som privatperson och företagare. Detta är särskilt bra när du ska starta ett helt nytt företag, med ett nytt varumärke. För att vara säker på att du får den .se domän du vill ha för att representera din verksamhet på nätet, rekommenderar vi alltid att man registrerar domännamnet först – sedan företagsnamn och varumärke. På detta sätt minskar du risken för att någon ser din bolags- och/eller varumärkesregistrering och hinner lägga vantarna på ditt önskade domännamn före dig.

Pris för en .se domän (TLD)

Priset för en svensk .se domän kan variera mellan olika leverantörer, registrarer samt utfirån hur många domäner man har. Hör gärna av dig till oss för att få ett kostnadsfritt förslag på tjänst och pris för just ditt företag.

För att få ett prisförslag baserat på era förutsättningar ber vi er kontakta oss via mail, telefon eller formuläret på vår hemsida.

Krav för .se

Villkor för att registrera en svensk .se domän

Alla nationella domäner, även kallade landsdomäner, har vissa bestämda villkor och krav som måste vara uppfyllda för att en registrering ska kunna göras. Dessa villkor kan se olika ut i olika länder.

Internetstiftelsens grundläggande villkor

Domännamnet måste vara ledigt. Vid registrering ska en giltig e-postadress till domäninnehavaren lämnas samt rätt organisationsnummer (om ett bolag ska äga domänen) eller personnummer för privatperson. Det önskade domännamnet får inte göra intrång på någon annans varumärke eller annan immateriell tillgång och domännamnet får inte strida mot svensk lag.

Antal tecken

1-63 stycken.

Godkända tecken

godkända tecken är a-z, 0-9 och bindestreck (-), men även tecken nödvändiga för att skriva på svenska och något av de fem svenska minoritetsspråken (finska, romani, samiska, meänkieli och jiddisch) – till exempel å,ä, ö, ü och é

Ej godkända tecken

Specialtecken som !, #, & och *.

Villkor kring namnserver som måste följas

Obligatoriskt: 2-5 auktoritativa namnservrar.

Får användas: IPV4 samt IPV6.

Får användas: DNSSEC.

Ports Management

Smart domänkonsolidering med Ports Management

I vår kundportal Ports Management kan du samla alla era domäner under ett och samma tak för bästa möjliga översyn och enkel hantering. Samtliga domäner förnyas automatiskt enligt plan och faktureras på en årlig samlingsfaktura för minskad  administration. 

Vid behov implementerar vi även domänbevakning i Ports Management för att snabbt kunna upptäcka försök till intrång och kapning, och utifrån det rekommendera nödvändiga skyddsåtgärder. DNS ingår utan extra kostnad, likväl som tillgång till teknisk support dygnet runt. 

Vill du veta mer om hur vi kan bistå just ert företag att köpa en svensk domän – eller har ni redan en .se toppdomän ni önskar flytta till oss?

Hör av dig - vi hjälper till

Vanliga frågor om att köpa svensk domän

Vad ska man tänka på vid köp av .se domän?

För att köpet ska gå igenom och registreringen ska bli godkänd måste alla villkor för svenska domäner vara uppfyllda. Förberedelse är viktigt, likväl som att ta hjälp av en bra registrar.

Vad kostar en .se domän?

Priset för en svensk .se domän kan variera mellan olika leverantörer, registrarer samt utfirån hur många domäner man har. Hör gärna av dig till oss för att få ett kostnadsfritt förslag på tjänst och pris för just ditt företag.

Varför ska man ha en .se domän?

En .se domän tydliggör din lokala närvaro, ökar din synlighet på nätet och är fördelaktigt ur SEO-synpunkt. Ökad synlighet hjälper i sin tur att locka fler kunder samt att stärka ditt varumärke.

Hur får man en .se domän?

En .se domän får du genom att registrera ett svenskt domännamn med ändelsen .se. För att registreringen ska godkännas måste ditt domännamn uppfylla Internetstiftelsens villkor.