Protect your brand

Varumärkesintrång

Har du råkat ut för ett intrång? Hur skulle ett varumärkesintrång påverka din verksamhet? Varumärket är bland det viktigaste du har och med det behöver varumärket skyddas mot intrång. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan skydda dig och några av våra populära jänster, både för att vara proaktiv mot intrång men även om skadan väl är skedd.

Få hjälp mot intrång

område

Varumärkesintrång 

Ett intrång kan skada hela ditt varumärke. Intrånget kan visa sig genom att dina kunder hör av sig direkt till dig då de upptäckt att någon annan kommunicerar i ert namn. Det kan också vara du själv som upptäcker det av en slump eller genom att ni bevakar ert varumärke genom någon utav våra bevakningstjänster. Exempel på åtgärder våra jurister kan vidta vid varumärkesintrång:

trademark infringement

Vad är ett varumärkesintrång?

Varumärkesintrång innebär att någon olovligen använder ett skyddat varumärke och/eller skapar en identisk eller snarlik kopia av det. Vill du läsa mer om det kan du höra det här. Ett varumärkesintrång är en risk som alla varumärkesägare kan utsättas för. Det kan vara allt ifrån piratkopior som härjar fritt till speglade hemsidor och förfalskade mail men de främsta och mest uppenbara riskerna vid varumärkesintrång är:

  • Kunder förväxlar ditt varumärke med andra
  • Förlorad omsättning
  • Minskad kundlojalitet 
  • Skadat renommé

Tjänster

Utforska några av våra populära tjänster inom varumärkesintrång

Motverka intrång på ditt varumärke

Vi hjälper dig om du råkat ut för varumärkesintrång eller är orolig att det ska hända. Kontakta våra jurister experter så hjälper vi dig!

Relaterade tjänster

Webbgranskning ikon

Webbgranskning

Med en webbgranskning hjälper vi dig se till att din e-handel uppfyller både de formella och informella krav som ställs på din webbplats.
Bevakningstjänster ikon

Bevakningstjänster

Våra bevakningstjänster skyddar ditt varumärke från intrång i allt från appar, sociala medier till hemsidor för total varumärkessäkerhet.