Graphic designer drawing sketches logo design.

Varumärkesintrång

Har du råkat ut för ett intrång? Hur skulle ett varumärkesintrång påverka din verksamhet? Varumärket är bland det viktigaste du har och med det behöver varumärket skyddas mot intrång. Ibland händer det oförutsedda och då kan du vara trygg med att vi på Ports hjälper dig!

Få hjälp mot intrång

område

Varumärkesintrång 

Ett intrång kan skada hela ditt varumärke, från den legala till den digitala och tekniska delen. Intrånget kan visa sig genom att dina kunder hör av sig direkt till dig då de upptäckt att någon annan kommunicerar i ert namn. Det kan också vara du själv som upptäcker det av en slump eller genom att ni bevakar ert varumärke genom någon utav våra bevakningstjänster. Exempel på åtgärder våra jurister kan vidta vid varumärkesintrång:

Bild på jurist som löser varumärkesintrång

Vad är ett varumärkesintrång?

Ett varumärkesintrång är en risk som alla varumärkesägare kan utsättas för. Det kan vara allt ifrån piratkopior som härjar fritt till speglade hemsidor och förfalskade mail men de främsta och mest uppenbara riskerna vid varumärkesintrång är:

  • Kunder förväxlar ditt varumärke med andra
  • Förlorad omsättning
  • Minskad kundlojalitet 
  • Skadat renommé

Motverka intrång på ditt varumärke

Vi hjälper dig om du råkat ut för varumärkesintrång eller är orolig att det ska hända. Kontakta våra jurister experter så hjälper vi dig!

Relaterade tjänster

Webbgranskning ikon

Webbgranskning

Med en webbgranskning hjälper vi dig se till att din e-handel uppfyller både de formella och informella krav som ställs på din webbplats.
Bevakningstjänster ikon

Bevakningstjänster

Våra bevakningstjänster skyddar ditt varumärke från intrång i allt från appar, sociala medier till hemsidor för total varumärkessäkerhet.