5 grunde til at registrere et varemærke

Varumärkesstrategi

Behöver du hjälp med varumärkesstrategin för dina varumärken och immateriella rättigheter? Som en del i vår varumärkeshantering erbjuder vi expertis inom varumärkesstrategi som hjälper dig till en strategisk och proaktiv varumärkesportfölj.

Rådgivning och prisförslag

område

6 fördelar med Ports Groups varumärkesstrategi

Med vårt team av experter får du:

Trademark strategy

Vi hjälper dig skapa en komplett strategi för ditt varumärke

En riktigt bra varumärkesstrategi behöver ta hänsyn till flera olika delar och aspekter. Nulägesanalys av konkurrens och marknad är ett par – hur man effektivt skyddar varumärket är en annan. Utan ett robust varumärkesskydd kan ditt företags varumärke kapas eller på annat sätt utnyttjas av någon annan, och framgångarna snabbt förbytas till ett allvarligt hot. 

Tack vare vår breda expertis inom varumärkesarbete i allmänhet, och varumärkesskydd i synnerhet, kan vi se till att din varumärkesstrategi blir 100% komplett och att ingenting lämnas åt slumpen. Med våra tjänster för varumärkesskydd i ryggen kan din varumärkesstrategi förverkligas och företaget nå ännu mer framgång. Vi ser till att potentiella hot undanröjs, så att ditt varumärke kan utvecklas med full fart framåt.

Varumärkesstrategin är företagets karta och kompass till framgång

En proaktiv och välarbetad varumärkesstrategi bör finnas hos alla företag – oavsett storlek eller bransch. Utan en komplett varumärkesstrategi som tydliggör nuläge, förutsättningar, mål, önskeläge, framgångsfaktorer och potentiella svagheter blir det mycket svårt att effektivt bygga ett starkt varumärke. Strategin fungerar på så vis som en karta och kompass, som hjälper ditt företag att planera och arbeta målmedvetet med utvecklingen av varumärket. Något som är ett måste för att kunna stå sig i den hårda konkurrens som råder idag. 

Hos oss får du hjälp av en varumärkesstrateg för att kartlägga ditt varumärkes behov och förutsättningar utifrån flera angreppsvinklar. Dels vad som behövs för att driva det framåt, men kanske framförallt hur du på bästa sätt kan skydda det du bygger upp. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss och låt någon av våra experter berätta mer om hur vi arbetar med varumärkesstrategi utifrån ett skyddsperspektiv, och hur vi kan vara behjälpliga för just din verksamhet. 

Vanliga frågor om varumärkesstrategi

Vad innehåller en varumärkesstrategi?

En varumärkesstrategi bör innehålla en nulägesanalys, en kartläggning av förutsättningar, mål, konkurrens samt en plan för hur varumärket ska skyddas både juridiskt och digitalt.

Vad är varumärkesstrategi?

En varumärkesstrategi kan beskrivas som en planering för hur man ska arbeta med och utveckla ett varumärke så att det på sikt kan nå de mål man har satt upp.

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig med en varumärkesstrategi?

Vi hjälper dig sätta upp en varumärkesstrategi som håller i längden. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterade tjänster

Immaterialrätt ikon

Immaterialrätt

Lär dig mer om immaterialrätt och hur du bäst skyddar företagets immateriella rättigheter – Syfte, villkor, immaterialrättens 4 områden och våra tjän...
Webbgranskning ikon

Webbgranskning

Med en webbgranskning hjälper vi dig se till att din e-handel uppfyller både de formella och informella krav som ställs på din webbplats.