Ports Group / Blogg / Varumärkesskydd ur ett IT-perspektiv
Varumärkesskydd för en IT-chef

Tekniska och digitala lösningar för varumärkesskydd är ett av flera ansvarsområden för ett företags IT-ansvariga. Som marknadsledande aktör inom allt som rör varumärkessäkerhet kan vi på Ports Group erbjuda kvalificerade helhetslösningar som underlättar arbetet och gör det mer tids- och kostnadseffektivt.

Varumärkesskydd för en IT-chef – en teknisk och digital fråga

Ett komplett varumärkesskydd vilar på tre likvärdigt viktiga ben; legalt skydd, tekniskt skydd och digitalt skydd. Medan det legala skyddet, vilket berör de juridiska rättigheterna till ett varumärke, främst ligger på bolagets legal team och marknadsavdelning, är det tekniska och digitala skyddet framförallt en fråga för IT.

Som IT-chef på ett företag spelar du en central roll i att skydda bolagets unika varumärke från olika typer av domän- och cyberhot. Det gäller att ligga steget före i en värld där digitaliseringen går med rasande fart och bedragare hela tiden hittar nya, innovativa vägar att begå intrång. Avgörande för att kunna lyckas med det är att rätt tekniska och digitala förutsättningar finns på plats.

Spara tid och pengar med en kostnadseffektiv helhetslösning

Rätt förutsättningar för ett vattentätt digitalt och tekniskt varumärkesskydd erhålls bäst med en robust helhetslösning som tillhandahåller ett effektivt, modernt och centraliserat system. Ett system som täcker allt från varumärkesbevakning och domänbevakning, till säker e-post, hosting och olika typer av certifikat. Särskild expertis inom varumärkessäkerhet är också viktigt för insikt i hur, varför och mot vad ett varumärke bör skyddas.

Saknas resurser och/eller kompetens för detta inhouse, är en extern resurs med spetskompetens inom varumärkessäkerhet en trygg och kostnadseffektiv lösning. Det frigör tid för dig som IT-ansvarig, och säkerställer samtidigt ett robust skydd för företagets varumärke.

Fördelar med en extern partner inom varumärkesskydd – ur ett IT-perspektiv

  • Bidrar med särskild kompetens och kunskap inom varumärkesskydd
  • Sömlös konsolidering ger effektiv centralisering
  • Frigör tid och garanterar säker drift
  • Ökad effektivisering bidrar till sänkta kostnader
  • Alltid de senaste lösningarna för tekniskt och digitalt varumärkesskydd

Ports Group rustar din IT-avdelning för morgondagens utmaningar

Ports Group erbjuder kvalificerade tjänster inom IT-säkerhet i allmänhet och varumärkessäkerhet i synnerhet. Med oss i ryggen kan du som IT-chef känna dig trygg med att de senaste tekniska och digitala lösningarna för varumärkesskydd alltid finns på plats. Samtidigt får du färre ansvarsområden och kan lättare effektivisera din arbetstid.

I vårt utbud hittar du moderna och skräddarsydda tjänster för varumärkesskydd på alla plan – dels legalt med bland annat förundersökning och hjälp med varumärkesansökan, dels digitalt och tekniskt med tjänster som:

 

Vidare har vi också vår kundplattform Ports Management, på vilken företag får en samlad bild över sitt varumärke och enkelt kan administrera såväl legala, som digitala och tekniska skyddsfunktioner. Som ytterligare en fjäder i hatten är vi också stolt partner med DigiCert – en av världens främsta utvecklare och leverantörer av certifikat och krypteringslösningar.

Varmt välkommen till oss på Ports Group – en marknadsledande företagspartner inom varumärkesskydd för IT.

Vanliga frågor om varumärkesskydd för IT

Vem kan anlita Ports Group för hjälp med varumärkesskydd inom IT?

Våra tjänster riktar sig till alla företag som vill optimera och stärka sitt legala, tekniska och/eller digitala varumärkesskydd.

Varför är varumärkesskydd en IT-fråga?

De allra flesta hot och varumärkesintrång sker idag digitalt via nätet. Således är det viktigt att ett ordentligt tekniskt skydd finns på plats.

Hur mycket kostar konsulttjänster för varumärkesskydd?

Ports Groups priser är konkurrenskraftiga och sätts efter i vilken omfattning en tjänst nyttjas. Hör gärna av er till oss för ett skräddarsytt prisförslag för ert företag.

Hur kan jag som IT-chef jobba med varumärkesskydd?

Varumärkesskydd ur ett IT-perspektiv handlar om att skydda märket från digitala hot. För detta behövs olika tekniska lösningar som bevakning, hosting och olika certifikat.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterad läsning

Black friday hot mot varumärket

Black Friday – ett möjligt hot mot varumärket?

Strategi
Varumärkesskydd
Svenska
pll_619fa17655ea4
14, november 2022
Inför stora kommersiella helgdagar ökar intrång på ett varumärke online markant, Black Friday är inget undantag. L...
Varumärkesskydd för VD

Varumärkesskydd för VD

Varumärkesskydd
Svenska
30, juni 2022
Lär dig mer om varumärkesskydd för VD och hur du kan arbeta med det ur ett VD-perspektiv. Kort om varumärkesskyd,...