Om oss

Ports Group är experter på varumärkessäkerhet. Vi levererar ett heltäckande skydd av varumärken i alla kanaler, legalt, digitalt och tekniskt. Vi står för ett helhetskoncept med räckvidd över hela världen. Som kund får du en skräddarsydd paketlösning med ett eget dedikerat kundteam för proaktiv rådgivning och förvaltning av ditt företags varumärkesportfölj.

Vår unika lösning Ports Management ger dig komplett överblick över alla dina varumärken, domäner och certifikat – genom en och samma plattform.

Kontakta oss

8000+

Kunder över hela Europa

60

Medarbetare på 3 olika kontor

100 000+

Skyddade domäner

Two young focused coworkers, woman and man, looking through docu
Ports Group varumärkessäkerhet
Bild på två kollegor somjobbar på Ports Group

Vårt kundlöfte

Proaktivitet

Ports Group är nyckeln till aktivt skydd av ensamrätten till ditt varumärke. Vi har kunskapen, erfarenheten och verktygen för att upptäcka och oskadliggör alla slags hot snabbt och effektivt innan de växer till stora och kostsamma problem.

Tydlighet

Vi ser till helheten av ditt varumärkesskydd – legalt, digitalt och tekniskt. Genom att sammanföra varumärken, domäner och certifikat i en gemensam lösning får du full översikt och kontroll på dina rättigheter, så du kan fokusera på din affär.

Säkerhet

I en värld med ökad globalisering, ökad konkurrens och nya hot krävs ett samlat grepp på dina varumärkes- och webbstrategier. Därför har vi samlat all kompetens in-house för att tillhandahålla ett komplett och starkt varumärkesskydd.

Några av våra kunder

logo-1
Folksam logo
logo-5
logo-4
logo-3
RevolutionRace kund till Ports Group
Lyko logga
hovding_logo-3
AFRY kund till Ports Group
oatly

Storyn om varumärkessäkerhet

1994

Domännamn tillgängligt i Sverige

Entreprenörerna Hans Thorén och Per-Anders Hurtig öppnade upp dörrarna för svenska folket att kunna köpa sina egna domännamn med tillhörande hostinglösningar.

1999

Sveriges första ICANN-registrar

Monopolet för .COM avskaffades och ICANN bildas. Detta innebar att vår resa startade med att bli Sveriges första, Europas tredje och världens sjunde ICANN-ackrediterade registrar.

00-talet

Behovet av immaterialrätt växte fram

Under 00-talet sågs ett behov av immaterialrätt och förvaltning av varumärken vilket naturligtvis togs på största allvar av Ports och bolaget växte ytterligare.

Senare 00-tal

Självklarhet att finnas på nätet

Världen förändrades plötsligt snabbt och digitaliseringen ökade. Det blev en självklarhet för bolag och tjänster att finnas på nätet och på sociala medier. I detta skedet började dörrarna även öppnas upp för bedragare och på samma sätt uppenbarade sig en värld av bedrägerier och mängder av pengar att tjäna på andra, redan etablerade, bolag.

2016

Visionen om Varumärkessäkerhet

2016 blev vi än starkare med visionen att säkra upp bolag runt om i världen. Vi ville arbeta med så kallad Varumärkessäkerhet. All vår expertis inhouse ledde till helhetstänket för vår vision, att säkra våra kunders varumärken både legalt, digitalt och tekniskt för att skydda från alla håll.

2018

Ports Management föddes

De kommande åren såg vi att våra kunders behov utvecklades i att kunna hantera sina tillgångar. De ville få en samlad plattform där de enkelt kunde hantera beställningar och förnyelser och samtidigt får en lättöverskådlig vy. För att möta våra kunders behov utvecklade vi vår plattform Ports Management.

idag

Visionen om Varumärkessäkerhet

Här är vi nu idag. Vi arbetar aktivt med att säkra upp varumärken så att de kan växa och bli stora på sitt sätt. Vi förstår att alla bolag är olika och därför skräddarsyr vi olika lösningar för vad som passar just dig. Vi finns här för proaktiv rådgivning och aktiv förvaltning. Vi brinner för det vi gör och vi kan stolt säga att vi skapar Varumärkessäkerhet!

 

Vi som jobbar här

Vi är idag ca 60 medarbetare på våra kontor i Göteborg (HQ), Stockholm och Malmö.

Hos oss arbetar allt ifrån immaterialrättsjurister, tech-specialister och mjukvaruutvecklare till domänstrateger och varumärkesexperter, där vi alla brinner för varumärkessäkerhet. 

Det som förenar oss på Ports är att vi är en grupp dedikerade och unika individer, alla med sin egen spetskompetens som medför stort värde för sina kollegor och våra kunder.

Bild på Ports Group personal som hjälper sig sälja domännamn

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Eller vill du bli en av oss? Kontakta oss idag så berättar vi mer!