Bild på hur VMC ser ut i mailen

VMC-certifikat

Verified Mark Certificate (VMC) ger ditt företag möjligheten att visa upp logotypen bredvid företagsnamnet i kundens e-postinkorg. För att få certifikatet utfärdat behöver du ha säkrat rätten till figur-/ordvarumärket samt implementerat rätt säkerhetsnivåer i DNS så som SPF/DMARC och DKIM. Osäker på hur du går tillväga? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Anmäl intresse

område

Fördelar med VMC

  • Ökad öppningsgrad med upp till 10%
  • Kunder ser din logotyp inkorgen, innan de ens öppnat mailet!
  • Ökad varumärkesexponering
  • Skydd mot e-postbedrägerier då det enbart är du som ägare som kommer kunna få VMC-certifikatet utfärdat
  • Ökad säkerhet och leveransbarhet på e-postutskick
  • Säkerställer för mottagaren att e-posten pålitlig, utan DMARC löper din organisation fyra gånger högre risk att utsättas för spoofing
partial view of man with wristwatch with email icon

Viktigt med rätt delar på plats för VMC

Delar i processen inför ett VMC-certifikat kan ta tid. Varumärkesansökan tar i regel 3-6 månader och implementering av DMARC kan ta 1-4 månader.

Implementering av DMARC

DMARC behövs på de domäner som används för att skicka e-post då detta är ett krav för att kunna få ett VMC-certifikat utfärdat. Vi hjälper dig med detta!

Se över figur/ordvarumärke

Du måste ha ett giltigt varumärkesskydd för den exakta logotyp som önskas använda. Dubbelkolla att den logotyp som har registrerats är den som fortfarande användes. Konvertera logotypen till SVG Tiny ps fil.

Kontakta oss redan idag

DMARC eller korrekt varumärkesskydd kan ta ett par månader att implementera eller registrera. Vi hjälper kontrollera förutsättningarna för att kunna köpa certifikatet. Kontakta oss direkt så hjälp vi dig!

VMC-certifikat

Hur fungerar VMC-certifikat?

VMC baseras på både juridik och IT och är revolutionerande för e-post. VMC är en validering på BIMI (Brand Indicators for Message Identification) som gör det möjligt för dig att visa upp din logotyp tillsammans med de autentiserade mail du skickar. VMC-certifikatet är den säkerhetsmekanism som validerar och säkerställer att du har rätt att nyttja logotypen.

Vilka krav ställs?

För att certifikatet ska kunna utfärdas krävs det att du har implementerat DMARC på e-posten. DMARC säkerställer att den domän du mailar från har tillräckliga säkerhetsnivåer. Med vår tjänst Säker e-post implementeras DMARC enkelt med rätt karantänspolicy.

Förutom DMARC krävs också att du har juridisk rätt till vald logotyp med rätt varumärkesregistrering. Det är detta som VMC-certifikatet validerar att organisationen har. I dagsläget kan man enbart använda registrerade figur/ordvarumärken vars giltighet kan verifieras av immaterialrättsmyndigheter som är auktoriserade för VMC.

Med rätt typ av säkerhetsnivå på din e-post och ett registrerat figur/ordvarumärke, kommer du kunna implementera certifikatet som ger dig rätt att visa din logotyp i vissa e-postklienter.

Redo att ta över inboxen?

Fyll i formuläret och låt oss förutsättningslöst se över dina förutsättningar för:

- Vilken logotyp du har registrerat
- Om varumärket är registrerat på rätt marknad
- Om rätt säkerhetsnivåer är uppsatta på e-posten

Relaterade tjänster

Smart Seal Ikon

Smart Seal

Smart Seal ger dina kunder en visuell bekräftelse på din hemsida att du vidtagit de åtgärder som krävs för att säkra deras transaktioner och intormat...
Virtuell Server VPS ikon

Virtuell server, VPS

En virtuell privat server, VPS, är mer flexibel, kraftfull och säker för hemsidor, e-handel och applikationer än ett webhotell. Du får dessutom ensam...