Ports Group DNS

DNS

Med all IT-expertis in-house kan vi erbjuda de senaste DNS-tjänsterna och med en och samma leverantör kan du känna dig trygg i att slippa mellanhänder. Vi ser till att allt sker tryggt och säkert och du får en smidig hantering i vår kundplattform.

Rådgivning & Prisförslag

område

Bevakning

Vi ansvarar och bevakar all DNS åt dig

24/7

Topprankad kundsupport dygnet runt

In-house

Slipp mellanhänder. Vi sköter allting in-house

Viktigaste tjänsten av alla

Vi på Ports ser DNS som den viktigaste domänrelaterade tjänsten av alla, då utan DNS:en fungerar inte domännamnet alls. Hos oss sker all hantering med högsta säkerhet och redundans. Med vår plattform Ports Management administrerar du enkelt DNS-tjänster när du vill och har full kontroll över alla domäner.

  • Fullständig loggning för komplett spårbarhet
  • Användarvänligt gränssnitt för administration av zoner
  • Schemalägga förändringar & återställa backup av zoner genom API-access om så önskas
Välj en smart DNS hos Ports Group

Tjänster

Utforska våra tjänster inom DNS

Vanliga frågor om DNS

Vad är DNS?

Ett domännamn har oftast flera syften. Det kan användas för hemsida, mail och flera andra funktioner. För att besöka en hemsida eller skicka ett mail behöver man veta IP-adressen till den specifika servern där hemsidan eller mailsystemet ligger. Då få människor har förmågan att memorera IP-adresser skapades Domain Name System – DNS.

Vem är tjänsten till för?

Tjänsten är till för alla sorters organisationer och myndigheter, stora som små, som ställer höga krav på säkerhet, prestanda och tillgänglighet för sina resurser online. Den är särskilt fördelaktig för kunder som har global närvaro med användare runt hela världen.

Vad kan hända om vi inte har en säker DNS-hantering?

DNS är kärnan i uppbyggnaden av alla tjänster som är online-baserade. Hemsidor, e-post, affärssystem, IP-telefoni, appar etc. är alla beroende av att DNS fungerar. Avbrott i DNS-tjänsten kan därför skapa många problem för företag där konsekvensen blir förlorade intäkter, minskad produktivitet och skadat förtroende för varumärket.

Anledningarna till varför de slutar att fungera kan vara dålig säkerhet hos leverantören, som exempelvis bristande redundans eller sårbarhet för attacker, eller helt enkelt bristande kontroll över var man har sina DNS-tjänster och vem som ansvarar för dem. Detta är något man ofta upptäcker allt för sent. Därav vikten att hitta rätt leverantör.

Vill du veta mer om vår DNS-hantering? 

Kontakta oss så hjälper vi dig!