Stor fan af teknologi?

SAML stöd i Ports Management

Visste du att Ports Groups användarportal Ports Management har fullt stöd för Single Sign-On (SSO) via SAML? För dig som kund innebär detta att alla användares identitet och användarrättigheter blir federerade till Ports Management. Hör av dig till oss om du har frågor!

Kontakta oss

SAML - enklare och säkrare hantering av inloggning

Fördelarna med SAML stödet innebär inte bara ökad webbsäkerhet, utan även att era användare inte behöver logga in mer än en gång för att komma åt Ports Management. Inloggning och kontroll av användaruppgifter, samt rättigheter sker hos er och förs istället över till Ports Management. Stödet innebär alltså:

  • Att du inte behöver hålla reda på vilka användarkonton som finns hos Ports Group
  • Användarkonton behöver inte hanteras eller sägas upp i flera system
  • Ni har full kontroll över vilka användare som har åtkomst till Ports Management i ert egna användarsystem
  • Skulle t.ex. en person som har tillgång till Ports Management sluta, så behöver ni bara tänka på att stänga av användarens konto hos er
SAML – enklere og sikrere håndtering af login

Vad är SAML för något?

Förkortningen SAML står för ”Security Assertion Markup Language” och är standard för utbyte av behörighet och användarrättigheter mellan företag. ADFS står för ”Active Directory Federation Services” och är en mjukvara från Microsoft som implementerar SAML standarden. SSO står för ”Single Sign-On” och det är konceptet att inte behöva logga in igen för att få tillgång till ett annat system. Systemet medger integrering mot bland andra Azure AD, AD FS, Google Gsuite och Okta.

Vill du veta mer om vårt SAML-stöd?

Tveka inte att höra av dig till oss för att få reda på mer kring SAML-stödet och hur det kan förenkla din vardag.