Ports Group - Marknadsledaren som skyddar dina digitala tillgångar

I en digitaliserad, komplex och konkurrensutsatt värld är Ports Group den självklara partnern för företag som vill undvika affärsrisker och höga kostnader som ett resultat av bristande varumärkes- och domännamnsskydd. Vi erbjuder en helhetslösning där vi förvaltar, bevakar samt aktivt skyddar och vidareutvecklar era tillgångar inom området varumärken och internetdomäner. Vi skapar trygghet, minskar risker och sänker kostnader, så att våra kunder får tid över till att fokusera på att utveckla sina affärer.

Har ert varumärke ett tillräckligt skydd på nätet? Vet du om någon just nu håller på att lägga beslag på ert domännamn? Vem har ansvar för de här frågorna på ditt företag?

Alla företag vet att varumärket är deras viktigaste tillgång. Men få har ett fungerande skydd för sitt varumärke i den digitala världen. Något som kostar företag miljarder varje år på grund av intrång och förlorade ensamrätter till varumärken och domännamn. I värsta fall hindras en internationell lansering för att man inte skyddat dessa tillgångar, eller så tvingas företag betala dyrt för tvister eller för att köpa loss rättigheter någon annan lagt beslag på.

Orsakerna är ofta att man saknar strategier eller rutiner för att bevaka och skydda de digitala tillgångarna, och att det inte är tydligt vem på företaget som ansvarar för dem. Men du kan. Kontakta oss så hjälper vi dig med strategier, förvaltning och skydd för dina viktiga digitala värden.

Vi vet vad som kan hända

Ett varumärke eller en domän registrerad på en missnöjd tidigare medarbetare. Företag som flyttat och missar att deras varumärke löper ut. Bolag som inte har skyddat sitt domännamn på sina viktigaste marknader. Det här är några exempel på situationer som kan leda till enorma förluster för företag som inte har koll på sina digitala tillgångar. Därför inser allt fler behovet av att konsolidera sina varumärken och domäner, säkra ensamrätter både juridiskt och digitalt, och inte minst samordna ansvaret för dem.

Är du fortfarande inte övertygad, bjuder vi på några skräckexempel.

Glömde förnya domännamn

En storbank i USA missade att förnya domännamnet (registreringen hade gått ut men domänen hade ännu inte släppts för att kunna registreras igen), vilket innebar att webbplatsen, all e-post och andra funktioner låg helt nere tills banken kunde återta registreringen.

Glömde registrera EU-varumärke

Ett globalt företag glömde registrera sitt varumärke i EU. Namnet registrerades istället av ett brittiskt bolag. Företaget fick till slut rätten till sitt varumärke, efter tre års rättslig tvist och försenad lansering.

Världskänd snabbmatskedja – men inte i Australien

Namnet på en av världens mest kända snabbmatskedjor var redan registrerat i Australien, så de amerikanska restaurangerna heter därför Hungry Jack’s i Australien. En betydande förlust av varumärkeskännedom på en stor kontinent.

Tur i oturen

En privatperson hade registrerat .COM-domännamnet för ett känt varumärke och erbjöd sig att sälja det till företaget för en stor summa. Domännamnsregistreringen löpte dock ut och företaget som ägde varumärkesnamnet kunde registrera det. Privatpersonen startade en rättstvist men förlorade.

Vi ger dig en kostnadsfri första analys

När du bokar ett första möte med oss gör vi en grundläggande analys av ert nuläge: Status på befintliga registreringar (varumärken och domäner), oskyddade marknader, eventuella intrång och risker. Detta är helt kostnadsfritt och utan att ni förbinder er att anlita våra tjänster. Slå oss en signal på 031 – 720 00 00

De fyra pelarna i vårt helhetserbjudande

Varumärken

Vi bevakar era varumärken globalt – proaktivt och reaktivt. Vi skannar av registreringar och agerar vid eventuella intrång och försök till varumärkesstöld eller renommésnyltning.

Domäner

Vi bevakar och förvaltar domännamnsportföljer på samma sätt som med varumärken och hjälper till med allt från råd och handlingsplaner för en strategisk domänhantering, till att förhindra och åtgärda domänkapning.

Teknik

För att göra det ännu enklare för dig erbjuder vi även tekniken och infrastrukturen – hosting för webbplats och e-post, domännamnserver, DNS och SSL. Allt med kassaskåpssäker egen drift och egen serverhall.

Konsulttjänster

Med spetskompetens inom både IT, juridik, marknadsföring och varumärkesstrategi hjälper våra konsulter till med rådgivning, handlingsplaner och vid behov rättsliga åtgärder.

Vad skiljer oss från andra?

Hammer

Vi tar hela det juridiska ansvaret

Till skillnad från andra aktörer sköter vi inte bara förvaltningen – vi tar fullt juridiskt ansvar för skyddet av era varumärken och domännamn. Det gör att både ledning och jurist, marknads- eller IT-chef blir befriade från ett komplext ansvar och kan ägna sig helt åt sina huvudsakliga uppgifter.

Vi är en one stop shop

Som Sveriges första (och nästan enda) ICANN-ackrediterade bolag är vi vår egen registrar och behöver inte vända oss till andra leverantörer. Eftersom vi även har tekniken och infrastrukturen kan vi även sköta hosting av er webbplats, e-post med mera. För dig som kund innebär det att du kan samla allt som rör dina digitala tillgångar hos en och samma leverantör.

Vi har varit med från början

Vi har hjälpt företag med varumärken och domännamn sedan internets barndom. Det har gett oss en enorm samlad erfarenhet och ledande expertis när det gäller att vara företags bästa vän på nätet.

Dollar

Vi ger värde från första kontakten

Vår första konsultation är kostnadsfri och innebär att vi presenterar en översiktlig analys av nuläget för era varumärken och domäner. Det ger ett värde från första mötet, utan att ni förbinder er att anlita våra tjänster.