Lyko får hjälp med en helhetslösning av sitt varumärkesskydd

Bild på bransch - varumärken utsätts för hot

Utmaning

Lyko sökte förebyggande åtgärd och investering

Lyko var i behov av och ville säkerställa sina immateriella rättigheter för att ha full kontroll över sina varumärken och produkter. De kände att företaget själva var för litet för att ha kompetensen inhouse när det kommer till varumärkesskydd och bestämde sig därför att kontakta oss på Ports för hjälp.

Billigare att göra rätt från början

– Det handlade om en prioritering från vår sida när vi inledde samarbetet, vi har inte detaljkunskaper i de här frågorna och av Ports Group får vi även ett fint systemstöd. Det rör sig om ett 30-tal domäner och ett 20-tal varumärkesskydd och listan ökar hela tiden. I en digital värld blir det alltid billigare att göra rätt från början, vi ser det här som en förebyggande åtgärd och investering, konstaterar Tom Thörnblom.

Lyko Ports Group

Vi kan fokusera på vår kärnaffär tack vare att Ports hjälper oss med varumärkes- och domännamnsskyddet. Deras specialistkompetens hjälper samtidigt oss att bli bättre och säkerställa vårt varumärke långsiktigt.

Tom Thörnblom

Tom Thörnblom

Kommunikation- och hållbarhetschef

Lösning

Får hjälp med varumärkes- och domänbevakning

I Lykos verksamhet ingår en mängd varumärken och domäner och med hjälp av Ports sker en kontinuerlig bevakning.

– Vi upplever att Ports Group är både lyhörda och snabba. De hjälper oss om något domännamn blir ledigt eller om något nytt varumärke inom vår sfär bli registrerat, på så sätt får vi även en bra omvärldsbevakning och vi får koll på våra konkurrenter. Vi har ju verksamhet över hela Europa och de underrättar oss om det sker några varumärkesregistreringar som är nära vårt område och som kan bli bekymmersamma på sikt.

Lyko är ett snabbväxande företag men sett till antal tjänstemän är företaget för litet för att ha kompetensen inhouse när det kommer till varumärkesskydd ur digitala-, legala- och tekniska aspekter.

Resultat

En helhetslösning för att kunna fokusera på kärnaffären

Efter att samarbetet inletts har Lyko nu en bra omvärldsbevakning med ett bra systemstöd. De kan nu hålla koll på sina konkurrenter och över varumärkesregistreringar som är nära deras område och som kan bli bekymmersamma på sikt. Med hjälp av domänbevakningar får de information om domäner som blivit lediga eller om någon sökt varumärkesskydd för något som är närliggande till sina produkter.

Lyko har genom Ports fått hjälp med en helhetslösning kring sitt varumärkesskydd under flertalet år och använder sig även av tjänster som exempelvis varumärkes- och domänbevakning för att löpande proaktivt skydda sina varumärken.

– Vi vill säkerställa våra immateriella rättigheter och ha full kontroll. Lyko köper ofta in specialisttjänster så vi kan fokusera på vår kärnaffär, säger Tom Thörnblom som är kommunikations- och hållbarhetschef på Lyko.

Lösningar i caset

Bevakningstjänster ikon

Bevakningstjänster

Våra bevakningstjänster skyddar ditt varumärke från intrång i allt från appar, sociala medier till hemsidor för total varumärkessäkerhet.
Strategi och konsultation ikon

Varumärkeskonsultation

Behöver du hjälp med varumärkeskonsultation? Som en del i vår varumärkeshantering erbjuder vi strategisk konsultation och rådgivning kring hela din v...

Om Lyko

Lyko

Lyko är en svensk framgångssaga inom företagande. Det började med en frisersalong i Dala Järna i början av 70-talet – idag är företaget en dominerande hår- och skönhetsspecialist på internet. Företaget har en årlig omsättning på 1,7 miljarder kronor, 30 butiker och 750 anställda.

Under 2020 växte företagets omsättning på nätet med 68 procent och 90 procent av intäkterna kommer från försäljning online. Företaget bedriver försäljning i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Österrike och Polen.

Lyko erbjuder över 55 000 produkter från fler än 1 000 varumärken där man strävar efter att mixa kända och nya varumärken som kompletteras med Lykos private label sortiment. Lyko.com

Ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag

Hör av dig till oss så berättar vi mer

Kundcase

Andra kunder vi hjälper

Svenska Skidförbundet Kundcase Ports Group

Svenska Skidförbundet

Får full kontroll över varumärken och domäner
Coolstuff customer case

Coolstuff

Coolstuff får hjälp med registrering av varumärken och domäner
Storm Commerce

Norce

Hantering av strategiska och immaterialrättsliga frågor under rebranding